Brownies med hvit og brun sjokolade og kokos

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brownies med hvit og brun sjokolade og kokos

Brownie har jo vært en sikker vinner i veldig mange år! Det samme har både kokosmakroner og Bounty vært. Og liker du alt det, kommer du til å elske denne kaken! Her får du brun sjokoladebrownie og hvit sjokoladebrownie, begge tilsatt herlige mengder med kokosmasse.

Det blir en herlig dessertkake! Den er riktig så mektig, så du kan gjerne dele den i forholdsvis små biter, så kan folk heller forsyne seg flere ganger.

Her er det bare å finne frem bakebollene, folkens og bake kake!

Denne oppskriften fant jeg først i boken «Traybakes» av Hannah Miles.

Oppskrift på kokosbrownie med hvit og brun sjokolade

Passer til en liten langpanne på 25 x 30 cm
250 g smør
200 g mørk sjokolade
200 g hvit sjokolade
5 egg
400 g sukker
200 g kokosmasse
200 g hvetemel
kokosflak til pynt (kan utelates)

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en form på 25 x 30 cm med bakepapir.

Jeg bruker å smelte smør og sjokolade i kjele på veldig svak varme, men du kan også bruke mikrobølgeovnen hvis du har det. I kjele smelter jeg først smøret nesten ferdig, så har jeg i sjokoladen. I mikroen, smelter du det samtidig.

Her skal vi både ha en brun og en hvit blanding, så del smøret i to like deler og smelt i hver sin kjele. Brekk begge sjokoladetypene i småbiter og ha i hver sin kasserolle med smeltet smør. Bland det sammen og sett det til side.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar omlag 5 minutter. I mellomtiden blander du sammen kokosen og hvetemelet, fordelt i to boller med like mye i hver bolle. Rør inn halvparten av eggedosisen i hver bolle og så har du i den hvite sjokoladeblandingen i én av bollene og den brune i den andre.

Fordel den brune kakeblandingen i bunnen av formen før du fordeler den lyse blandingen på toppen. Her har jeg drysset noen kokosflak (det får du kjøpt i helsekostbutikker og velassorterte dagligvarebutikker), men det går helt fint uten.

Sett kaken på en rille midt i ovnen og stek den i ca. 45 minutter. Da skal den være fast på toppen. Sett hele formen på en bakerist og la kaken avkjøles i formen.

Kaken er også fin å fryse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon