Ukemeny for uke 48

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 48

Jeg vet jeg høres helt urgammel ut når jeg skriver dette, men jeg fatter ikke hvor fort ukene går! Nå er det jo advent og snart jul! Jeg elsker adventstiden, og jeg skal – etter beste evne – kose meg mest mulig med julekaker, gløgg, klementiner, julemat (ja, jeg tyvstarter litt med den) og gode venner! Det håper jeg du får tid til også. Jeg prøver å leve ut fra at det er bedre med litt støv i krokene enn en stresset mor når julaften kommer, og det synes jeg egentlig er en ganske så fin leveregel i adventstiden.

Går du inn på hovedsiden min nå, kan du se at Fru Timian har tatt på julepynten. 

Det er litt tidlig å gå helt i julemodus, så vi får satse på gode middager, med variert innhold denne uken også. Jeg håper du finner mange ting som du har lyst til å lage! Ønsker deg en riktig så god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 27. november – Torsk og linser i langpanne (sponset link)

Dette er en superkjapp og god start på middagene denne ukene – hermetiske linser, torskestykker, litt krydderier og vips, så er det middag!

 

Tirsdag 28. november – Pasta Alfredo

Dette er en litt sunnere variant av den tradisjonelle pastaretten. Her er fløten byttet ut med revet blomkål, og det blir en skikkelig god saus!

 

Onsdag 29. november – Fiskekaker med lettvint potetgrateng

Her har jeg potet og søtpotet i skiver i en langpanne og topper med ferdigkjøpte fiskekaker og ost. Smakfullt, kjapt og godt.

 

Torsdag 30 november – Kjøttboller i spicy tomatsaus

Det er både fort gjort og enkelt å lage kjøttboller selv! Her får de følge med en spicy tomatsaus og couscous!

 

Fredag 1. desember – Fritert kylling med pommes frites

I dag er den en skikkelig knasende herlig middag på menyen! Fritert kylling med hjemmelaget pommes frites. Nam!

 

Lørdag 2. desember – Ribberull med nydelige poteter og hvitløksmajones

Vi kicker igang julesmakene med dagens middagsforslag! Man kan i grunn spise ribberull hele året – godt som det er – men du får garantert julestemning i hele huset når denne ribberullen står og godgjør seg i stekeovnen i flere timer. Og, den smaker himmelsk med dette tilbehøret!

 

Søndag 3. desember – Italiens minestrone med tomatsaus

Det er så fantastisk med fargerik mat som dette! Og så smaker den akkurat like fargerikt også, og det kan vi jo like! Lag gjerne dobbel porsjon når du er i gang, så har du til mandagsmiddagen også!

 

Ukens kake – Krydderkake med julesmaker

En av de mest leste oppskriftene her på bloggen er krydderkaken min! Den er skikkelig saftig og god, og ekstremt enkelt å lage. Nå har jeg laget en juleversjon av den. Og så har jeg byttet ut sjokoladeglasuren med kremostglasur – også den med julesmak, selvfølgelig.

 

Ukens gjærbakst – Eltefritt tomatbrød

Disse tomatbrødene passer som tilbehør til en middag eller salat, eller spist som det er med en skive god ost på toppen. Jeg liker dessuten å grille det i grillpanna og bruke det som base i en bruschetta.

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon