Forrige mandag hadde jeg en skikkelig utvidet livesending på Facebook, for da lagde jeg full julemiddag med tilbehør og dessert, minutt for minutt!

Her var det tilberedelse og steking av ribbe, koking av ertestuing, rødkål, surkål og brun saus. Og det var riskrem med knallgod rød bærsaus til!

Sendingen tenker jeg også er fin å se på i ettertid for deg som kanskje skal lage ribbe for første gang, eller som kjenner at det er kjekt å bli geleidet steg for steg.

Litt lenger ned i innlegget her, får du derfor full handleliste over alt du trenger til denne middagen. Med alle ingredienser på plass er det bare å sette på filmen og starte kokkeleringen sammen med meg! Sendingen varer i 3 timer og 30 minutter.

Klikk deg inn til sendingen her! (sendingen er sponset)

Her kommer linker til de ulike oppskriftene jeg bruker i sendingen!

Ribbe med rødkål og brun saus (sponset link)

Surkål

Ertestuing

Tyttebærsyltetøy (Jeg lager ikke tyttebærsyltetøy på sendingen)

Riskrem med knallgod bærsaus

Her er tidsskjema jeg hadde for sendingen. Da vet du hvilken rekkefølge jeg lager ting i, dersom du klikker deg litt framover i sendingen.

Her er handleliste for hele måltidet.

I tillegg til det opplistede under, trenger du salt, pepper, olje

Handleliste

Passer for 8 personer

Kjøttvarer

3 kg
ribbe
600 g
grov medisterdeig
400 g
sossiser

Grønt

2 hele
hvitløk
2
løk
10
gulrøtter
1 1/2 kg
mandelpoteter
1
rødkål
1
hodekål
1
sitron

Kjøl- og frysevarer

1 liter
H-melk
9 dl
kremfløte
250 g
smør
2 dl
eplejuice
400 g
frosne bringebær
400 g
frosne tyttebær

Tørrvarer

100 g
hvetemel
250 g
tørre erter
1 1/2 dl
grøtris
25 g
mandler
400 g
sukker
3 ss
worshestershiresaus
1 dl
rød bærsaft
1 ss
karve
3 ss
kyllingfond/-buljong
2 ss
hvitvinseddik/eplecidereddik
1 dl
rødvin

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Trine!
      Den filmen ligger også ute på Facebooksiden min. Du finner en banner på FB-siden der det står «videoer» og der ligger den – du må scrolle deg litt nedover 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *