Ukemeny for uke 51

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 51

Siste innspurt før jul, folkens! Håper du har fine adventsdager og at du ikke stresser deg helt bort! Jeg har ikke planer om å vaske inni et eneste skap før jul og kjenner at det er helt greit. Jeg har derimot planer om å bake litt mer før julaften kommer. Jeg bakte røde croissanter tidligere i uka, men de ble ikke helt som jeg ville ha dem verken i fargen eller smaken, (jeg prøvde en annen oppskrift enn den jeg bruker) så jeg tenker å bake en porsjon med min croissantoppskrift i løpet av uken som kommer.

Det ligger også en ferdig pepperkakedeig i kjøleskapet som jeg har store planer om å få kjevlet ut. Jeg har veldig lyst til å lage berlinerkranser også, for det er jo noen av de aller beste julekakene, men vi får se hvor langt tiden strekker til.

Det blir smått stelt om vi bare skal spise julekaker hele uken, så vi får trå til med noen middager også! Her kommer mine forslag for uken.

Ønsker deg en riktig så god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 18. desember – Pasta arrabbiata

Arrabbiata betyr sinna på italiensk, og dette er rett og slett pasta med en småsinna tomatsaus. Eller, du kan gjøre sausen akkurat så sinna som du vil. Min bruker å være såpass sinna at det pipler frem noen svettedråper i pannen! Herlig!

 

Tirsdag 19. desember – Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Jeg har en stor forkjærlighet til middager som kan lages ferdig i langpannen i stekeovnen. Nesten ingen oppvask og når alle forberedelsene er gjort, er det bare å sette seg ned og vente. Herlig!

 

Onsdag 20 desember – Lettvint og rask grønnsakssuppe

Elsker grønnsakssupper og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også. Du kan gjerne dele opp en god middagspølse eller to å ha i suppen, hvis du vil ha den litt mer mettende.

 

Torsdag 21. desember – Laks med pasta og grønnsaker

Vi trenger noen kjappe og gode middager nå! Denne er en stor hverdagsfavoritt hjemme hos oss.

 

Fredag 22. desember – Kyllingwraps

Jeg kaller dette wraps selv om det er nærmest umulig å rulle det sammen og spise på en nogenlunde fornuftig måte.

 

Lørdag lille julaften – Lutefisk med mandelpoteter, ertestuing og bacon

Bestandig lutefisk på lille julaften her hos oss!

 

Julaften – Ribbe med masse godt tilbehør

Forrige mandag lagde jeg full ribbemiddag med alt mulig slags godt tilbehør på livesendingen min. Inne i innlegget her får du alle oppskriftene, innkjøpsliste til alt du trenger og link til selve sendingen. Så kan du, hvis du vil, sette på sendingen og lage julematen sammen med meg på julaften!

 

Ukens dessert – Riskrem med knallgod og veldig kjapp bringebærsaus

Riskrem med rød saus er et fast innslag på julaften hos oss, som jeg vet det er hos veldig mange andre også!

Riskremen må, etter min mening, være skikkelig løs og luftig med mye pisket krem og store mengder av god saus! Og denne knallgode røde sausen er eventyrlig enkel å lage.

 

Ukens gjærbakst – Fine, eltefrie rundstykker

Det er kjekt å ha en ladning med gode rundstykker liggende klar i fryseren til alle julefrokostene.

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon