Tro det eller ei, folkens! Den siste uken har vi hatt Adams Matkasse hjemme hos oss! Kanskje litt i konkurranse med mine egne ukemenyer, tenker du kanskje? Tja, kanskje det? Men det er moro å teste ut og sjekke hva som finnes, så da Adams Matkasse tok kontakt og lurte på om jeg hadde lyst til å teste ut en uke, sa jeg ja med en gang.

For et menneske som tilbringer MYE tid i en matbutikk, var det ganske så deilig å få en eske full av alt vi trengte til fem middager levert på døren.

Du kan lese mer om Adams Matkasse her!

Nå kan du få 25 % rabatt på dine to første leveranser fra Adams Matkasse!
Skriv rabattkoden: TAKKFRUTIMIAN i rabattkodefeltet. 

Jeg liker det faktum at det er skikkelige råvarer i esken, og så er det ekstra morsomt at alt kyllingkjøttet kommer fra Ytterøya i Trøndelag (som jo det nye storfylket heter). Jeg er fra Inderøya, så jeg har sett over på Ytterøya i hele min oppvekst. Og kjøttdeigen i kassen var fra Brødr. Ringstad her i Rakkestad, som jeg har samarbeidet mye med.

Det var altså inspirasjonskassen som fant sin vei hjem til oss, og om den sier Adams Matkasse selv at den er deres mest inspirerende og avanserte matkasse: «For den som ønsker å bli ekstra inspirert i matveien.»

Du kan lese mer om Inspirasjonskassen her!

Og jeg synes den var inspirerende! Sammen med kassen var det også et oppskriftshefte med godt forklarte oppskrifter. Her stor det også ca. hvor lang tid det tar å lage maten. Og jeg brukte ca. den tiden som sto. Det tipper jeg betyr at en del kanskje bruker litt lengre tid enn oppgitt.

En av rettene i ukemenyen var mulligatawnysuppe. Du vet suppen som «Grevinnen og hovmesteren» spiser til forrett. Det hadde jeg aldri laget før, faktisk, så det var moro å lage. Den ble skikkelig godt, så det blir garantert ikke siste gangen den blir laget. Smakfull, kjapp, enkel og sunn. Det er sånn hverdagsmiddag jeg liker. I filmen under kan du se at jeg lager suppen.

Hvis du også har lyst til å prøve Adams Matkasse, får du 25 % på dine to første leveranser hvis du følger denne linken! 

Rabatten gjelder på hele handlekurven, dvs. du får 25 % på både matkasse og eventuelle tilleggskasser som du bestiller. Tilbudet gjelder bare nye kunder. Skriv rabattkoden: TAKKFRUTIMIAN i rabattkodefeltet. 

Oppskrift på mulligatawnsuppe med kylling, eple og koriander

til 4 personer

1 løk
1 kinesisk hvitløk eller 4-5 hvitløkfedd
1 liten purre
1/2- rød chili
3 gulrøtter (ca. 350 g)
1 ss olivenolje
1 grønt eple
600 g kyllingkjøtt, veldig gjerne kjøtt fra lårfilet
3 ts karripulver
2 terninger hønsebuljong
4 dl kokosmelk
4 dl vann
1 boks, 4 dl, hermetiske linser
nykvernet pepepr
evt. litt salt
1/2 potte koriander

Finhakk løken, hvitløken, purren og chilien. Bestem selv om du vil ha med frøene fra chilien eller ikke. Jeg brukte 1/2 chili med litt frø. Skjær gulrøttene i terninger.

Ha olivenoljen i en gryte og ha i alt du har hakket og delt. La det surre på medium varme i 3-4 minutter.

Del opp eplet i små terninger og kyllingkjøttet i småbiter. Ha det i gryten sammen med karripulver, hønsebuljong, kokosmelk og vann og la det koke opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter.

Hell linsene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i gryten og la dem være med på et nytt oppkok.

Smak til med salt og pepper. Hvis det er mye salt i buljongen, trengs det ikke mer salt.

Hakk opp korianderen og dryss over ved servering.

Server gjerne litt godt brød til. God middag!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid med Adams Matkasse. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *