Ukemeny for uke 6

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 6

Nå når denne ukemenyen kommer ut på bloggen, befinner jeg meg på Vixen Influencers Awards, sammen med blant annet Ina fra Mat på bordet – Trine fra Trines matblogg – Ida fra Ida Gran-Jansen – og Mia fra Green Bonanza. Vi konkurrerer om hvem av oss som blir kåret til Årets matblogger for 2017! Følg meg på SnapChat eller Instagram Stories for å se hva som skjer. Du finner meg som Fru Timian eller frutimian.

Denne uken kommer også den nye boken min – du kan lese mer om den her – OG det blir lanseringsfest på fredag! Vil du være med på festen, kan du melde deg på her. Påmeldingsfristen er onsdag.

Men vi kan ikke bare feste, vi må spise litt også! Vi får kjre på med bra mat for kropp og sjel for å holde energien på topp gjennom uken. Jeg tenker at nå når det er vinter, smaker det ekstra godt med den fargerike maten. Som, i tillegg til å smake godt, også gjør godt for kroppen.

Jeg håper du finner mange oppskrfiter du har lyst til å prøve deg på denne uken også. Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 5. februar – Terteskjell med fisk og reker

Vi starter uken med en skikkelig klassiker!

 

Tirsdag 6. februar – Kjøttboller og spagetti i skjønn forening

Kjøttboller og spagetti er bestandig en stor vinner i heimen!

 

Onsdag 7. februar – Pytt i panne med pølser og speilegg

Pytt i panne er den ultimate middagen å lage hvis du har rester liggende i kjøleskapet, for den blir virkelig ekstra god når du bruker gårsdagens kokte grønnsaker som du steker opp igjen. Føl deg endelig fri til å tilpasse oppskriften ut fra hva du har tilgjengelig.

 

Torsdag 8. februar – Stekt torsk med bacon og tomater

I oppskriften er dette en grillrett, men du lager den akkurat like fint i stekepannen på kjøkkkenet. Om du nå ikke har lyst til å fyre opp grillen på en kald vinterdag 😉

 

Fredag 9. februar – Tapas

En herlig måte å starte helgen på er å lage noen smakfulle småretter. Her får du oppskriften på hete poteter, blåmuggostfylte butterdeigstrekanter og en hvitløkmajones! Skikkelig godt og ganske så kjapt å lage også.

 

Lørdag 10. februar – Spinatpai med fetaost

Dette er virkelig en av mine store favorittretter! Det så fantastisk mye god smak i denne paien! Jeg bruker filodeig her, og det må du nok i en velassortert dagligvarebutikk eller innvandrerbutikk for å få tak i. Kommer du over det, er det bare å kjøpe med seg noen pakker, for de holder i evigheter i fryseren.

 

Søndag 11. februar – Lysegrønn kyllinggryte

Jeg elsker den irrgrønne fargen fra asparges og brokkoli! De lyser av liv og god smak.

 

Ukens kake – Ostekake med browniebunn og bær- og gelelokk

Ostekakeelskere blir aldri helt enige om en ostekake må stekes eller ikke for å kunne kalles en ekte ostekake. Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket.

 

Ukens gjærbakst – Hveteboller

På søndag er det både fastelavn og morsdag, og da MÅ vi ha VERDENS BESTE HVETEBOLLER 🙂 Inne i blogginnlegget her, kan du også se en film der jeg baker bollene, så får du ekstra god forklaring av fremgangsmåten.

 

Håper du får en strålende uke!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon