Kylling adobo

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kylling adobo

Kylling adobo kylling kokt i en blanding av soyasaus og eddik. Ganske spesielt, tenker du kanskje, mja. Ikke helt vanlig for oss her hjemme, men på Filippinenen er dette veldig vanlig. Kylling adobo regnes nenlig som nasjonalrett på Filippinene. Og godt, det blir det!

Enkel å lage er den også. Jeg kjøper hele kyllinglår som jeg deler i to. Du kan også bruke en tilsvarende mengde med kyllingklubber. Så bruner jeg dem før jeg lar de koke på svak varme i soya- og eddikblandingen.

Oppskrift på kyllng adobo

til 6 personer

1 kg kyllinglår med bein
1 ss olivenolje
2 dl hvitvinseddik
2 dl soyasaus
6 laurbærblad
1 ss brunt sukker
masse nykvernet pepper
1 hel hvitløk
1 chili
noen korianderblad til servering

Risen
7 ½ dl vann
5 dl ris
1 ts salt

Med de kyllinglårene jeg brukte her, ble det 4 hele lår, altså 8 biter etter deling. Skjær et snitt med kniven der hvor kneet på kyllingen er. Bruk fingrene og knekk låret. Da ser du lett hvor du igjen skal bruke kniven for å dele kyllinglåret i to.

Varm oljen i gryten og brun kyllingbitene på forholdsvis høy varme. Du må sikkert brune i to omganger. Når bruningen er ferdig, har du i resten av ingrediensene. Hvitløken deler jeg bare en gang i to på midten og chilien skjærer jeg i skiver.

Kok opp, legg på et lokk og la kyllingen syde i 35-40 minutter. Å syde betyr at det akkurat skal boble.

Har du skinn på kyllingen, som du vil ha hvis du lager den på samme måte som jeg gjør her, kan du gjerne sette på grillelemenetet til slutt for at skinnet skal bli sprøtt igjen.

Kok opp vannet til risen og tilsett saltet. Vask risen i kaldt vann. Bytt vannet noen ganger, helt til vannet forholder seg klart. Ha risen i det kokende vannet. Legg over lokk og la det småkoke i 10 minutter. Skru av varmen, men la lokket ligge på – og dekk det gjerne med et kjøkkenhåndkle – og la risen stå i 10 minutter til. Da bruker den å være ganske så perfekt.

Dryss gjerne over litt koriander ved servering.

 

2 kommentarer til “Kylling adobo”

  1. Hei! Denne gleder jeg meg til å lage. Virker jo kjempelett også 😉 Hva slags soyasaus bruker du? Vanlig kikkoman, eller er det en sånn søt og tykk variant?

    Vi er veldig glad for at du vil bidra med slike forslag til retter på Tjsilimiddag-kampanjen vår i år også, Marit!

    God helg 🙂

    • Hei Martin! Det er en stor glede å være med i år også! Her bruker jeg bare vanlig Kikkoman, men du kan nok gjerne bruke halvparten av det og halvparten av den søte varianten. Det blir jo en litt annerledes smak på denne retten enn typisk norsk i og med at det er så mye hvitvinseddik i den. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon