Fritert banan med is og honning
Jeg husker fremdeles følelsen av altoppslukende lykke da vi kjørte til Kina-restauranten på Steinkjer og jeg fikk kjøpe fritert banan til dessert! Å hvilken lykke! Her er vi definitivt tilbake til det gladet 80-tallet! Så hvorfor ikke ta med oss 80-tallet en tur opp til i dag!
Ungene kommer til å elske denne desserten!
Dette er jo en av de klassiske kinesiske dessertene. Kos deg!
Oppskrift på fritert banan
til 4 personer
100 g hvetemel
1 ½ ts maisenna
1 ts bakepulver
½ ts flaksalt
1 ½ dl vann med kullsyre
2 bananer
solsikkeolje til fritering
Til servering
vaniljeis
honning
Varm nok olje i en liten kjele til oljen går 4-5 cm opp. Bruk gjerne et stermometer for å sjekke når oljen er passe varm. Den friterer best når den er 180 grader. Du kan også sjekke om oljen er fin ved å legge i en liten brødbit eller lignende. Freser det godt rundt den, er oljen klar.
Bland sammen hvetemel, maisenna, bakepulver og flaksalt i en bolle. Ha i vannet og rør til du får en klumpfri røre.
Del bananene i 5-6 cm lange biter. Del så bitene i to på langs og typp dem i røren. Pass på at bananen får rører rundt det hele. La røren renne litt av før du har dem over i kjelen og friterer i 3-4 minutter.
Legg dem over på litt kjøkkenpapir og la dem renne av i noen sekunder før du legger dem over på serveringsfatet. Serveres med honning og god is.
Denne er bare deilig. Nå har je kommet opp i den situasjonen at je ikke tåler hvetemel lengre, kan det gå bra med speltmel eller glutenfritt mel?
Ja, det tror jeg skal gå riktig så bra, Bente!
Hei Marit og god helg til deg!
Denne saa god ut! Et annet tips jeg laerte av en eldre kubansk dame er aa stikke skaftet av en tresleiv ned I oljen . Bruser det rundt skaftet, er oljen varm nok.
Hei Ingrid! Ja, det er også et bra triks!
Hei! Må jeg bruke vann med kullsyre?
Hei Kari! Det går bra uten også. Kullsyren gjør at røren blir litt mer luftig.