Ukemeny for uke 10

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 10

Hei, hei! Er du klar for en ny uke? Det er jeg! Har hatt en herlig avslappende helg og gleder meg til mandagen! Da skal jeg til Oslo på filminnspilling. Definitivt ikke langfilm, men en liten reklamefilm. Det blir spennende og, forhåpentligvis, moro. Følg med på Instagram Stories eller SnapChat for å se mer. Du finner meg som «Fru Timian» eller «frutimian» på begge steder.

Vi får satse på å kose oss med god mat denne uken også. Jeg tenker det er fint når vi greier at hverdagsmiddagene ikke bare er ett eller annet å bli mett av, men at vi tar oss tid til å sette oss ned og kose oss med dem også. Det kan være både sunt og kjapt for det.

Håper du finner mye som du har lyst til å lage! Ha en strålende fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 5. mars – Rosa fisk til middag!

Dette er en skikkelig herlig familiemiddag! Baconsurrede fileter av ørret servert med potetskiver og grønnsaker. Kjempegodt! Du kan selvfølgelig bruke laks istedenfor ørret, om det passer bedre.

 

Tirsdag 6. mars – Vårlig kylling med poteter, asparges og sukkererter

Selv om minusgradene fremdeles er veldig tilstedeværende de aller fleste plassene i landet, er vi i den første vårmåneden. Da kan vi jo kose oss med denne vårlige kyllinggryten!

 

Onsdag 7. mars – Lettvint ost- og skinkegrateng

Jeg er veldig svak for all mat som kan lages ferdig i stekeovnen! Da tar jeg oppvasken mens maten lages ferdig i ovnen og når klokka ringer, er middagen klar til servering! Deilig!

 

Torsdag 8. mars – Pasta med tomatpesto

Jeg kommer virkelig aldri til å bli lei av pasta med en eller form for pesto! Så utrolig smakfullt og godt å spise og så enkelt å lage.

Her kjører jeg simpelthen soltørkede tomater i food processoren sammen med pinjekjerner, hvitløk og olivenolje. Nam!

 

Fredag 9. mars – Thailandsk fiskesuppe

Det er massevis av gode smaker i denne fiskesuppen! Ingredienslisten er litt lang, men føl deg fullstendig fri til å gjøre dine egne vrier og vendinger på den!

 

Lørdag 10. mars – Pai med erter og vårløk

Sjekk den herlige fargen på paien! Her snakker vi!

Du kan selvfølgelig lage paien i en vanlig rund paiform også. Og har du ikke paiform, går det fint å bruke en rund kakeform.

 

Søndag 11. mars – Karbonader med løkkompott

Gode, saftige karbonader med brunet løk, er bestandig en stor slager, også til koldtbordet! Her har jeg gjort en liten vri på løken og lagd den som en kompott, med rosiner og litt eddik. Da blir det gyllenbrun løk med fantastisk gode smaker.

 

Ukens kake – Saftig rullekake med bringebær og krem

Nam! Rullekake er SÅ godt! Enkelt og fort gjort å lage, er det også! Her bruker en rullekake å forsvinne fra serveringsfatet nesten før jeg får sagt BØ.

 

Ukens gjærbakst – Blomsterbrød

Jeg blir glad bare av å lese navnet på disse brødene! Blomsterbrød! Hvilket herlig navn! Og så fint som det er å legge helt på bordet også, så kan alle rive av de rundstykkene de ønsker.

 

En riktig god uke til deg!

3 kommentarer til “Ukemeny for uke 10”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon