Ukemeny for uke 11

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 11

Nå vil jeg ha vår! Nå formelig skriker jeg etter å få begynne å rote litt i drivhuset, se at snøen smelter og se at det begynner å bli noen grønne glimt ute i naturen her og der. Foreløpig ser det ut som jeg må greie meg med det grønne i maten! Så da får vi kjøre på med litt ekstra grønt der.

Ta gjere en runde i kjøleskapet og tørrvareskapene nå når uka starter for å sjekke ut hva som finnes. Er det rester som skal brukes opp og har du grønnsaker som begynner å bli litt slappe, som med fordel kan brukes opp nå en av de første dagene. Mandagens grønnsakssuppe kan gjerne endres noe i oppskriften sånn at den passer hva som måtte befinne seg av grønnsaker hos deg.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 12. mars – Årets beste grønnsakssuppe

Elsker denne suppen! Noen ganger lager jeg den akkurat sånn som det står i oppskriften og andre ganger  moser jeg alle grønnsakene med en stavmikser og sprøsteker baconet og serverer på toppen. Begge deler skikkelig godt!

 

Tirsdag 13. mars – Svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Saftige svinekoteletter md god saus og potetstappe til er bestandig en god vinner her hos oss. I soppsesongen bruker jeg både kantareller og sjampinjong, ellers bruker jeg det jeg måtte finne i butikken. Soppsausen blir veldig god med bare sjampinjonger også.

 

Onsdag 14. mars – Laks med pasta og grønnsaker

Med en boks med kremost i kjøleskapet, lager du en veldig god pastasaus på nøyaktig 30 sekunder. Jeg har virkelig ikke tall på hvor mange ganger jeg har laget akkurat denne middagen!

 

Torsdag 15. mars – Pasta arrabbiata

Det er en småhissig italiener som står på menyen i dag! Pasta med tomatsaus, oliven og akkurat nok chili til at det stikker litt på tunga.

 

Fredag 16. mars – Langpanne med kylling, grønnsaker og pesto

Om du ennå ikke har prøvd denne langpannen, har jeg bare en ting å si: PRØV DEN! Den er supergod, er kjapp å lage og den er helt topp å lage både når du skal lage til noen få mennesker og til mange.

 

Lørdag 17. mars – Paella

Jeg drømmer meg bort til spansk sol og varme i dagens middag! Paella smaker smashing, ser fantastisk ut og lukter som en drøm!

 

Søndag 18. mars – Kjøttkaker med et ekstra kikk (sponset link)

Lag gjerne dobbelt porsjon når du først er i gang med kjøttkakene, så kan du enten spise resten i morgen eller fryse dem ned til en annen dag! Jeg bruker Kikkoman i både kjøttkakene og den brune sausen, og det gir virkelig et ekstra kick til smaken!

 

Ukens kake – Lys sjokoladekake med sukkerbrød og sukkerpynt

En av de mest populære oppskriftene på bloggen er sukkerbrødoppskriften min. Eller min og min, fru blom. Jeg har fått den fra en eller annen som nok også har fått den fra noen. Rapportene og kommentarene jeg får inn, sier iallfall at mange brukte samme oppskriften da de gikk på husmorskole mens det fremdeles fantes i det norske skolesystemet.

Her får sukkerbrødet følge av en god sjokoladesmørkrem. Nam!

 

 

Ukens gjærbakst – Matpakkebrød i langpanne

Jeg vet at dette langpannebrødet er veldig populært hos mange av dere! Det er enkelt å bake og egner seg helt supert å putte i matboksen til både store og små.

 

En strålende fin uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon