Mat i påskeuken!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mat i påskeuken!

Hei godtfolk! Jeg håper dere alle har hatt en fin plamehelg, hvor dere nå enn har vært! Det kommer ikke noen vanlig ukemeny denne uken, men jeg har funnet frem en del oppskrifter som jeg tenker passer fint å lage i påsken. Håper du finner noe du har lyst til å lage! Og ikke minst, å spise 🙂

En riktig god påske til deg, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Urtefylt lammelår med knallgode poteter og brun saus

Hvis du går med planer om å servere et lammelår i løpet av påsken, vil jeg tipse deg om denne varianten. Her får du rett og slett et veldig godt måltid mat!

 

Tortano – innbakt brød med egg, ost og skinke

Bare utseende på dette brødet får det til å kile nedover ryggtavlen! Et fantastisk brød å sette på lunsbordet en dag i påsken!

 

Herlig sjokoladekake uten mel, med sjokoladekrem og sjokoladeegg på toppen

Det kan jo ikke bli bedre da! Her snakker vi sjokolade, på sjokolade, på sjokolade 🙂 Veldig enkel kake å lage og særdeles god å spise!

 

Kaldhevede rundstykker

Har du lyst på helt nystekte rundstykker til frokost, er det et lurt triks å lage rundstykkene nesten ferdig dagen før. Du ruller dem ut og setter dem klare på stekebrettet. Så setter du hele brettet i kjøleskapet eller på et annet kaldt sted over natten. Så er det bare stekingen som gjenstår før frokosten kan serveres!

 

Lammegryte

Jeg ELSKER gryter som får stå å boble på varmen så lenge at kjøttet blir ultramørt og smakene bare åpenbarer seg i munnen! Herlighet! Dette er en sånn gryte! Du kan servere ris til, potetstappe eller, som jeg foreslår i innlegget, couscous og yoghurtdressing!

 

Farg dine egne påskeegg

Det blir litt ekstra stas over påskefrokosten når du gir dem en herlig farge. I denne blogginnlegget får du oversikten over hvordan du farger eggene dine i mange forskjellige farger.

 

Påskeboller i langpanne

Jeg er veldig glad i engelskmennenes tradisjon med å lage egne påskeboller! Ganske så like som våre vanlige hveteboller, men med et kryss over og gjerne med en tynn glasur på også!

 

Eltefritt brød med fullkornshvetemel

God gjærbakst er godt samme hvor du befinner deg og det er akkurat det du får når du baker et eltefritt brød!

Så finn fram melet og en gryte, så er du allerede godt på vei til herlig nybakst!

 

Cookies som fungerer veldig bra som SUPERBENSIN på skitur

Disse cookisene er perfekte å ha i sekken når man er på skitur! Jeg har en mengde bevis på at både små og store får nye krefter av en kjeks eller to på skituren når oppoverbakkene føles litt for lange på hjemveien.

God påske til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon