Ukemeny for uke 18

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 18

Det er så utrolig hyggelig å få meldinger fra dere der dere forteller at dere bruker ukemenyene mine! Noen bruker stort sett hele menyen mens andre plukker og mikser litt. Jeg blir utrolig takknemlig over tilbakemeldinger som dette!

Forhåpentligvis er det noen av dere som blir fristet av denne ukens matforslag også. Det skal, forhåpendligvis, være noe for enhver smak.

Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 30. april – Lettvint og rask grønnsakssuppe

Supper er og blir en stor middagsfavoritt hos meg! Det er noe med denne slurpingen, smakene og lettheten i maten som jeg er særdeles svak for.

Grønnsakssuppe er en stadig tilbakevendende yndling! Spiser den gjerne sammen med en skive godt brød. Da snakker vi snadder på høyt nivå!

 

Tirsdag 1. mai – Butter chicken (reklame)

Jeg går for en knallgod indisk gryte på denne fridagen! Butter chicken er en knallgod indisk middag med kylling som ligger i en fyldig og smaksrik tomatisert saus. Det finnes sikkert en million ulike utgaver av den tradisjonelle retten. Dette er min variant!

Inne i innlegget får du også oppskriften på hjemmebakte naan! Nam!

 

Onsdag 2. mai – Fiskeform med laks og potet

Jeg vet at mange av dere ønsker å ha noen gode og lettvinte fiskeoppskrifter til aktive hverdager, på lager. Gode og enkle fiskemiddager som passer for hele familien.

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

 

Torsdag 3. mai – Pølse og potetstappe

Hvis det er lenge siden du har lagd potetstappe selv, kommer herved en instendig oppfordring: Lag potetstappe til middag i dag! Hjemmelaget potetstappe er SÅ godt og så enkelt og kjapt å lage!

I dag er det en av de aller største klassikerne som står på menyen: pølser og potetstappe!

 

Fredag 4. mai – Biff med blåskimmelost og potetkaker

Start helgen med en saftig biff!

 

Lørdag 5. mai – Langstekt svinenakke

Lov meg at du ikke får hakeslepp når du hører hvordan jeg tilbereder denne svinenakken! Kjøttet ligger nemlig i kokende melk i flere timer! Det gir en supersaftig kjøtt, og samtidig grunnlaget til sausen.

 

Søndag 6. mai – Helstekt uer

Det er virkelig ikke hver dag jeg ser en hel uer ligge i fiskedisken i butikken, men om jeg nå skulle finne den der, lager jeg den med glede på denne måten!

Du kan også bruke andre fiskeslag å steke på samme måte.

 

 

Ukens kake – Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Har du festplaner i nærmeste fremtid? Da er dette kaken for deg å bake, for denne lyser fest lang vei av, høy og mørk som den er!

 

Ukens gjærbakst – Hveteringer med sesamfrø

Disse hveteringene er kjempegode å spise som de er samme med supper og gryter, og oppdelt og fylt meg godt pålegg.

 

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon