Pitabrød med litt grovt mel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pitabrød med litt grovt mel

Etter at jeg kjøpte meg pizzaovn, har det i tillegg til pizzaer blitt bakt riktig så mange pitabrød. Det er så utrolig godt å servere varme og nystekte pitabrød til alskens middager eller å ta opp noen fra fryseren og fylle meg godt pålegg for enten en kjapp middag eller å putte i matboksen.

I denne oppskriften bruker jeg litt grovt mel også. Synes det gir en god smak på de ferdige brødene. Vil du bake helt fine pitabrød, finner du oppskrift på det her!

pita

Pitabrød med litt grovt mel

10-12 brød

800 g hvetemel
200 g fint sammalt hvetemel
1 ts salt
1/3 pk gjær, fersk eller tørr
7 dl vann

Ha alle ingrediensene i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den i bollen. Elt deigen sammen i 15 minutter på lavete hastighet på kjøkkenmaskinen.

Dekk bollen med et klede og la deigen stå i 15–20 minutter. Hvelv den så ut på et melet bakebord, den den i 10 like store deler og rull dem ut til boller. Legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett. Dryss over et lett lag med hvetemel og legg plastfolie eller et klede lett over. La bollene heve i 1 ½ time.

Sett stekeovnen på så høy varme, varmluft, som den går til og legg inn en pizzasten, dersom du har det.

Dryss mel på bakebordet og kjevle hver av bollene ut til runde brød med ca. 15 cm i diameter. Legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Nå kan brødene stekes så snart de er ferdig utkjevlet.

Hvor lenge brødene må stekes, avhenger veldig av hvor høy varme du får stekeovnen din opp i. På 225 grader, uten pizzastein, trenger de rundt 10-12 minutter. I terrasseovnen min, som er på rundt 350 grader, stekes de ferdig på 2 ½ minutt.

Når du bruker varmluft, kan du steke 2 brett samtidig. Bruker du pizzastein, får du aller best resultat når du legger brødene rett på steinen.

Brødene er også veldig fine å fryse.

pitabrød

God bakst!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon