Her om dagen hadde jeg besøk av Daniel fra Haugen-Gruppen hvor vi sammen lagde tre skikkelig gode, saftige og kjappe grillmiddager, som jeg satser på er fine å bruke utover sommeren for både deg og meg!

Haugen-Gruppen har massevis av ferdige grillmarinader, sauser og andre smakssetter i sortementet sitt, og vi forsynte oss grovt av utvalget da vi lagde rettene. Vi brukte både Caj P. grillolje og to ulike marinader, Sweet Baby Ray’s Barbecue saus, Heinz Aioli, Tabasco og en god dose med Go-Tank Srirachasaus og litt annet snadder. Sjekk ut oppskriftene under.

Å veksle mellom direkte og indirekte varme, eller å først steke på sterk, direkte varme, for så å pakke inn maten i folie og la den ligge å bli ferdig inne i grillen, er en veldig fin måte å få saftig grillmat på.

For meg handler iallfall grill om å få smaken av nettopp grillen på kjøttet eller fisken, og samtidig greie å holde på saftigheten.

Nederst i innlegget kan du se filmen fra når vi lager burgeren!

3-2-1-burger med Daniels coleslaw

til 2 personer

3-2-1-burgeren
400 g kjøttdeig
3 ss Caj P. grillolje
2 ss finhakket løk
1 ss Tabasco
1 ss potetmel

Daniels coleslaw
75 g gulrot
75 g hodekål
1 dl Heinz aïoli
2 ss French sennep
2 ss Heinz eplecidereddik
1 ss Go Tan srirashasaus

Tilbehør
Sweet Baby Ray’s Barbecue-saus
noen salatskiver
noen tomatskiver
hamburgerbrød

Ha alle ingrediensene til burgeren i en bolle og rør det sammen. Du må røre eller kna nok på kjøttdeigen til at det setter seg godt sammen, men ikke så mye at det blir en for fast masse.

Det er olje i grilloljen som du tilsetter i selve burgeren, så du trenger ikke å å pensle burgerne med noe mer olje før du legger dem på en skikkelig varm grill. Grill dem i ca. 4 minutter på hver side. Vend dem innimellom.

Til coleslawen skreller du gulroten og river den og snitter hodekålen i helt tynne strimler. Ha det i en bolle sammen med resten av ingrediensene og rør det hele sammen. Du kan gjerne la coleslawen stå i 30 minutter før den spises, så får smakene satt seg skikkelig.

Varm hamburgerbrødene før du legger på salat, coleslaw, burger og Sweet Baby Ray’s Barbeque-saus.

Sånn får du saftig marinert kylling på grillen

til 4 personer

4 kyllingfileter, ca. 180 g hver
3-4 ss Caj P. kyllingmarinade

Pensle kyllingfiletene med kyllingmarinaden og la den ligge med marinaden i 15 minutter. Legg filetene så rett over på høy, direkte varme på grillen. Grill i 2 minutter på hver side.

Lag klart aluminiumsfolie på passe størrelse for en og en filet. Legg filetene over i folien og pakk den sammen. Legg på lokket på grillen og la filetene ligge i 7 minutter. Bruker du gassgrill, slår du av varmen samtidig som du legger på pakkene. Med en kullgrill er det vanskeligere å slå av varmen, så da legger du kyllingpakkene over indirekte varm og lar den ligge i 7 minutter.

Kylling er gjennomstekt når den har en kjernetemperatur på 70 grader, så du kan veldig gjerne stikke et steketermometer i den ene fileten etter 5-6 minutter for å sjekke.

Her kommer forslag til godt tilbehør du kan ha til kyllingen:

Maiskolber med chilimajones og revet parmesan

Brokkolisalat

Grønnsalat med nøtteblanding

Lakseposer med paprika og fennikel

til 4 personer

1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 fennikel
600 g laks
4 ss Caj P. grillolje med hvitløk

kokt ris til servering

Del alle tre paprikaene og fennikelen i strimler og ha i en bolle. Del laksen i terninger og ha i en annen bolle. Fordel grilloljen i de to bollene og bland det sammen.

Lag grillposer ved å legge matpapir på et stykke aluminiumsfolie. Du skal ha en pakke pr porsjon.

Fordel grønnsakene i hver pakke og brett dem til sånn at du lukker dem på toppen. Legg dem over direkte varme på grillen og la dem ligge i 10 minutter.

Åpne pakkene og fordel fisken i dem. Lukk dem sammen på toppen igjen og la dem ligge i 5 minutter til.

Da er middagen klar.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *