Straks ny uke og nye muligheter for å spise bedre enn forrige uke, eller kanskje dårligere enn forrige uke? Billigere, dyrere, mindre eller mer? Her er i grunn mulighetene mange, og forhåpentligvis kan du få noen gode tips samme hvilke valg du tar, her på bloggen.

I skrivende stund er det meldt litt regn og ikke fult så varme temperaturer her i Rakkestad til uken. Hvordan er det der du er? Jeg setter grillmaten litt på vent i denne ukemenyen og satser på at det blir rikelig med anledninger for masse grillings utover sommeren.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 11. juni – Blomkål- og linsesuppe

Etter min mening er supper fantastisk god mat! Det er lett å få gode smaker, veldig lett å lage den stappet av sunne saker og de kan også enkelt gjøres både kjappe og billige. Love it!

 

Tirsdag 12. juni – Pølsegryte – One-pot

Denne pølsegryten, som du lager i én eneste gryte, vet jeg veldig mange av dere elsker! Har du prøvd den ennå? Hvis ikke, er dette dagens oppfordring!

 

Onsdag 13. juni – Stekt kylling med aspargesbønner og mais

Det er en ting som er veldig viktig når du steker kylling og ønsker å få et saftig og smakfullt resultat! Du må steke kjøttet passe lenge! Ikke for kort, slik at det fremdeles er rått inni, og ikke for lenge, slik at det rekker å bli tørt.

 

Torsdag 14. juni – Pasta med karbonadedeig og brokkoli

Her har jeg lagd en skikkelig kjapp og supergod hverdagsmiddag med karbonadedeig, pastaskruer, seterrømme og brokkoli. Nam!

 

Fredag 15. juni – Spinatpai med fetaost

LOVE IT! Egentlig ikke noe annet å si om denne paien!

 

Lørdag 16. juni – Hete scampi med chili og papaya

Dette synes jeg er skikkelig snaddermat!

 

Søndag 17. juni – Quiche med chorizopølse

Knallgod pai med chorizoølse! Her har jeg laget 4 porsjonspaier, men du kan veldig gjerne lage det som én stor pai også. Det står fremgangsmåte for det også inne i oppskriften.

 

Ukens dessert – Jordbær med hjemmelaget vaniljesaus

Gi jordbærene det beste tilbehøret! Lag vaniljesausen selv! Det er faktisk ganske så kjapt og riktig så enkelt!

 

Ukens gjærbakst – Grissini

Italienske brødpinner er bestandig en innertier å servere!

God uke til deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *