Ukemeny for uke 25

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 25

Siste innspurtsuke for skoleungdommen! Noen videregåendeelever er nok allerede ferdige for året. Studentene også, antar jeg. Er nok en del voksne som begynner å lengte etter sommerferie også! Det blir ikke ferie her ennå – får holde fortet litt til!

Mat må vi ha denne uken også! Jeg har funnet frem noen gode sommerlige retter som jeg håper du får lyst til å lage. Ønsker deg en strålende fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 18. juni – Laksewraps

Laks egner seg supert å pakke inn og servere i wraps. Her får laksefiletene følge av litt cilipaste, avokado, tomater og koriander. Og så knuser jeg noen tortillachips over fisken før jeg bretter rundt wrapsen. Så blir det litt knasing når vi spiser også.

 

Tirsdag 19. juni – Nypoteter med spekeskinke

En av barndommens store favoritter er fremdeles like god som voksen – nypoteter med spekeskinke er den perfekte sommermaten! Jeg spiser det bestandig med masse god rømme til!

 

Onsdag 20. juni – Kjøttboller og tomatsaus i ildfast form

Det er bestandig superpoppis å servere hjemmelagde kjøttboller her i huset. Da jeg hadde så masse matkurs i Halden i vinter lagde vi kjøttboller, og det var så mange av deltagerne som ble overrasket over at det var så fort gjort å lage kjøttbollene selv. De var dessuten skjønt enige om at deres hjemmelagde smakte mye bedre enn alle de de tidligere hadde kjøpt! Så det så 😉

 

Torsdag 21. juni – Grønnsakssuppe med italienske aner

Jeg kjenner at jeg den siste tiden har fått ånden over meg med å prøve å være flink til å bruke opp den maten som finnes i hus, sånn at det blir minst mulig å kaste. Jeg synes ikke at det bestandig er like enkelt, for det er ganske så mye mat som lages her, men jeg skjerpingen har gitt positive resultater!

Denne grønnsakssuppen er perfekt å lage når man har både noen grønnsaker som begynner å bli litt slappe og tørt brød i skuffen. Bruk oppskriften som en inspirasjon og ikke fasit for akkurat hva som skal i suppen.

 

Fredag 22. juni – Kyllingspyd med peanøttsaus

Dette er en av de store – og gode – klassikerne fra det asiatiske kjøkkenet! Nam!

 

Lørdag 23. juni – Tomatpai med basilikum

Dette er tingen å lage for alle som er glad i pai! Du kan lage den som jeg har gjort her – bare å brette inn kantene – eller du kan bruke en paiform. Blir akkurat like godt begge deler. Og for å få en ekstra god paibunn, bruker jeg basilikumblader i den. Nam!

 

Søndag 24. juni – Torsk og reker – one pot-middag

Det er så hyggelig når jeg får tilbakemeldinger fra dere lesere om at dere har lagd maten min og er fornøyd med den. Denne torsk- og rekemiddagen har slått an hos mange, skal jeg tro tilbakemeldingene!

Og husk at dersom du er gravid, skal du med fordel spise masse hvit fisk. Den inneholder nemlig jod, som mange spiser for lite av, og som er ekstra viktig å få i seg nok av når man er gravid.

 

Ukens kake – Kjapp og god eplekake

Jeg kjenner noen som elsker eplekake uten epler!! Ha ha ha! Det er jo egentlig ikke så rart for røren er jo så god den også. Selv synes jeg at eplekaken smaker aller best når den får massevis av epler i seg.

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie ciabattas

Disse ciabattaene er supergode!

 

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon