Det er noen få og enkle regler når det kommer til det å få de beste pølsene på grillen!

For det første må du bruke gode pølser! Og her har det skjedd utrolig mye på markedet på bare noen få år. Nå er det så masse godt snadder der ute å velge mellom! Finsbråten har så mange gode spesialpølser ute i butikkene nå; salsicca med smak av hvitløk og fennikel, Extra hot Cubana med chili og løk og Bratwurst med ost er mine store favoritter. Du kan jo sjekke ut i din butikk for å se hvilke typer som frister deg mest.

For det andre må du behandle pølsene på en skikkelig måte. Jeg tenker at begrepet «ventepølse» egentlig passer best når det betyr at vi skal vente på pølsene – ikke spise dem mens vi venter på noe annet. For pølsene blir definitivt best når de får lov til å ligge over relativt lav varme på grillen ganske så lenge. Snu og vend på dem ganske ofte. Da får du en gyllen og fin ytterside pluss at alle smakene i pølsen kommer mye bedre frem når kjøttet og fettet og alle ingrediensene i pølsen blir varmet forholdsvis forsiktig opp.

Så til tredje og siste punkt; snitt pølsene før du legger dem på grillen. Pølsene vil bli utvidet når de varmes opp, og hvis du snitter dem først, slipper du at de sprekker. Men skulle de sprekke allikevel, er det absolutt ingen krise!

Her får du noen gode tips til deilig tilbehør som du kan lage og servere sammen med pølsene også. Så blir det veldig lett en herlig pølsefest! Vil du ha flere tips til godt tilbehør, kan du klikke deg inn her!

Vil du se mer om de ulike pølsene fra Finsbråten, kan du klikke deg inn her!

Disse pølsene har jeg grillet

Finsbråten Extra hot Cubana – det er de trædd hele på spyd
Finsbråten Knäcker med ost – jevne snitt bortover pølsene
Finsbråten Knäcker med bacon – delt opp og trædd på spyd
Finsbråten Knäcker Berliner – delt opp i spiral
Finsbråten Knäcker chorizo – de korte pølsene
Finsbråten Salsicca – de som har lange snitt langsetter pølsene
Finsbråten Bratwurst med ost

Syltet rødløk

2 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
½ ts flaksalt
1 rødløk

Rør samen hvitvinseddik, sukker og flaksalt i en liten bolle. Skjær løken i så tynne ringer som du greier og ha i bollen. La det gjerne ligge i 30 minutter.

Maisrelish

2 maiskolber – som du kjøper ferdig kokt og vakuumert
1 potte koriander
1 rød chili
1 fedd hvitløk
1 vårløk
4 ss olivenolje
½ lime
½-1 ts schrirashasaus (kan utelates)
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Legg maiskolbene på grillen og grill til den blir brunflekkete. I mellomtiden kan du gjøre klart resten.

Hakk opp korianderen og chilien. Riv hvitløkfeddet og det grønne på limeskallet på den fine siden av rivjernet. Skjær vårløken i tynne ringer. Ha dette og resten av ingrediensene i en bolle og rør det sammen.

Når maisen er ferdig, skjærer du løs maiskornene fra selve kolben og blander det inn også.

Coleslaw

2 ss gresk yoghurt
2 ts majones
1 ts eplecidereddik eller sitronsaft
5-10 dråper Tabasco
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 fedd hvitløk
1 gulrot
½ sommerkål
2 vårløk

Ha yoghurt, majones, eplecidereddik, Tabasco, salt og pepper i en bolle og rør det godt sammen.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og gulroten på den grove siden. Skjær kålen i tynne strimler. Finhakk vårløken. Ha det i bollen sammen med resten og rør det godt sammen. Kålsalaten kan gjerne stå en time eller to før den serveres, så rekker smakene å sette seg bedre.

Guacamole

2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
1 tomat
½ vårløk
½ potte koriander
flaksalt
pepper

Del avokadoene i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Del tomaten i små terninger og finhakk vårløken og korianderen. Smak til med salt og pepper.

 

Dette blogginnlegget har jeg skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Finsbråten. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *