Det perfekte tilbehøret til grillpølsene!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Det perfekte tilbehøret til grillpølsene!

Grillpølsesesongen er over oss for fullt og herlig er det! Jeg elsker en godt grillet, smakfull grillpølse! Det er jo altså så godt. Og når man har det, er det jo på sin plass med godt tilbehør til også, så her kommer noen forslag fra meg til hva som passer som hånd i hanske sammen med favorittpølsen din!

Til pølsene serverer jeg guacamole, rødkål, bacon, tomater, vårløk, rødløk, agurk, jalapenos, majones, god sennep og ketsjup!

Er du så heldig å få tak i en frisk rødkål sånn at du kan koke den selv, er det definitivt best, men min erfaring er at det ofte er vanskelig å få tak i på sommeren. Så da bruker jeg rødkål fra ferdig pakke – du vet de pakkene som ligger ved siden av surkålen. Men, jeg legger ved oppskriften på hjemmelaget rødkål også, så har du den. Det tar litt tid å koke den, men det er veldig lite arbeid involvert.

Dette tilbehøret serverer du til grillpølsene!

tomater – skjær dem i tynne båter så får de fint plass ved siden av pølsene
snackseagurker – skjær dem i tynne strimler og legg ved siden av pølsene
hjertesalat eller annen salat
rødløk – finhakkes
vårløk, skjært i tynne ringer
jalapenos – dryss over for å lage tilbehøret så sterkt som du ønsker
bacon – se steketips under
guacamole – se oppskrift under
rødkål – kjøp ferdig eller se oppskrift under

Bacon
1 pakke bacon

Klipp eller skjær baconet i småbiter og ha det i en stekepanne på litt over medium varme. Stek baconet til det er gyllenbrunt og sprøtt. Legg det over på kjøkkenpapir sånn at fettet renner av og baconet holder seg sprøtt og fint.

Guacamole
2 medium store avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
5-10 dråper Tabasco
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Del avokadoene i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.

Rødkål
1 kg frisk rødkål
50 g smør
25 g sukker
1 ss rødvinseddik
1 ss worcestersaus
1 dl rødvin
1 dl rød bærsaft (du kan bruke 2 dl god saft istedenfor vin)
1­–2 ts salt
noen runder med pepperkvernen

Ta av det ytterste laget av blad på rødkålen. Del kålen i to og skjær den opp i tynne strimler. Ikke ta med stilken.

Ha smør, sukker, eddik, worcestersaus, vin og saft i en kasserolle og la det koke opp. Legg i rødkålen, skru ned til laveste varme, sett på et lokk og la det småkoke i ca. 1 time. Rør rundt innimellom for å forsikre deg om at kålen ikke setter seg fast eller koker tørt. Tilsett eventuelt litt mer vann eller saft. Rødkålen er ferdig kokt når den er myk.

Smak til med salt og pepper.

17 kommentarer til “Det perfekte tilbehøret til grillpølsene!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon