Når du har lyst på herlig og god grillmiddag, og har lyst til at det skal gå fort å lage den? Ja, da er dette tingen å legge på grillen!

Min samarbeidspartner, Finsbråten, har nå kommet ut med en ny grillserie som heter «Low & Slow». Det er tre ulike produkter i serien, som alle er ferdig marinert og langtidskokt med sous vide: Pig wings, svineknoke og storfe brisket. Det eneste du da trenger å gjøre, er å varme opp maten – enten på grillen eller i stekeovnen. Og så må du huske å ta vare på sausen som kjøttet ligger i, for den er perfekt å pensle over kjøttet mens det varmes opp og etterpå.

Brisket blir brukt veldig mye på grillen i USA, men har ikke vært vanlig å bruke i Norge. Det er et stykke kjøtt som blir veldig mørt og saftig når det får lang tilberedningstid på svak varme, og det er nettopp den jobben Finsbråten har gjort for oss.

Både svineknoke og pig wings kommer fra svineknoken og blir supermøre og smakfulle når de får lang tilberedningstid.

Jeg har tidligere laget blogginnlegg om hvordan du får perfekte pølser på grillen! Sjekk det ut her! Her får du også tips til godt tilbehør som smaker like godt til saftige grillpølser som Low % Slow-serien.

Du finner Low & Slow-produktene hos Coop, Kiwi og Meny.

Det er Øystein og jeg som har tatt bildene til forpakningene også! Det synes jeg er skikkelig moro, for det er aller første gangen vi har laget det!

Sånn tilbereder du Low & Slow-produktene

Skal du tilberede på grillen, klipper du opp posene som produktene ligger i og heller sausen over i en liten skål. Legg produktene på indirekte varme, under et lokk, og la de varmes fra 25 til 40 minutter – det står på pakken. Pensle dem gjerne med grillsausen en gang eller to underveis. Og pensle igjen når du er ferdig med grillingen.

Brisketen skjærer du i skiver før du så pensler godt med grillsaus over.

Skal du tilberede i stekeoven, kan du legge hele posen med kjøtt og saus inn på 140 grader og varme tilsvarende lenge.

Dette kan du servere til Low & Slow-serien

Store pitabrød med pepper

4 brød

400 g hvetemel
½ ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
2 ¾ dl vann
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
2 ts grovkvernet pepper

Ha hvetemel, salt, gjær og vann i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den i bollen. Elt deigen sammen i 15 minutter på lavete hastighet på kjøkkenmaskinen.

Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Sett stekeovnen på 250 grader.

Hvelv deigen ut på et melet bakebord og del den i 4 deler. Kjevle dem ut til store pitabrød. Legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Pensle dem med olivenoljen og dryss over flaksalt og pepper. Stek brødene så snart de er ferdig utkjevlet.

Stek brødene i 6-7 minutter til de blåser seg opp og får gyllenbrune kanter.

 

Maisrelish

Coleslaw

Syltet rødløk

Du finner oppskriften på alle de her!

 

Dette blogginnlegget har jeg skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Finsbråten. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *