Ukemeny for uke 31

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 31

Ukene går nesten farlig fort nå på sommeren. Dagene flyr avgårde og det er nesten umulig å holde oversikten over om det er mandag eller onsdag. Jeg satser på at det er søndag i dag, ettersom jeg legger ut ukemeny for den kommende uken 🙂

Jeg håper du har fine sommerdager hvor du nå enn måtte befinne deg. Ta til deg alle de gode smakene som sommeren har å by på!

Følg meg gjerne på Snap eller Instagram Stories du også, så får du se mer av det som skjer i matblogglivet, men som aldri kommer på bloggen. Du finner meg som Fru Timian eller frutimian.

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 30. juli – Vegetarkaker med squash og ost

Med ett stykk vegetarianer i hus, blir det en del veggismat på oss andre også. Ettersom han spiser egg og melkeprodukter, er det ganske enkelt å lage felles mat til oss alle, hvor kjøttet eller fisken erstattes med grønnsaker og linser til vegetarianeren. Men det er jo hyggelig når alle fire kan spise akkurat den samme maten også.

 

Tirsdag 31. juli – Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer

Jeg elsker supper! Har alltid gjort, vil alltid gjøre det! Jeg skrev en gang om suppens tre S-er: smatting, slurping og svetting, og viktigheten av alle tre S-enes tilstedeværelse ved suppespising. Man blir jo nødvendigvis litt svett i pannen når man holder seg over suppetallerkenen. Det er det lett å oppfylle med denne tomat- og grønnsakssuppa. God, billig og næringsrik er den også, så da er det bare å nyte i vei!

 

Onsdag 1. august – Pastasalat med chorizo og tomat

Når tiden er knapp og lysten på god middag er sterkt tilstede, gjelder det å ha noen gode tips oppe i ermet. Pasta i en eller annen form er bestandig en sikker følgesvenn når middagslagingen må gå fort.

 

Torsdag 2. august – Fiskeposer på grillen

Å lage små poser av aluminiumsfolie som du så fyller med fisk og andre godsaker, er en genial måte å lage en deilig fiskemiddag på grillen på. Her er det ørretfileter som får følge av squash i skiver, gulrot i tynne strimler og litt revet parmesan. En skikkelig god fiskepose! Og når du tilbereder maten på denne måten, blir alle smakene og all saftigheten igjen inne i posen.

 

Fredag 3. august – Enchiladas

Noen ganger tenker jeg at vi går glipp av veldig mye god mat hvis vi lar det mexicanske tilsnittet bare dreie seg om taco. Det er absolutt ikke noe galt med taco, godt som det er, men det finnes så veldig mye annet godt i samme kategori også.

 

Lørdag 4. august – Helstekt kylling med rotgrønnsaker og aspargesbønner

Helstekt kylling er faktisk noe av den enkleste middagen som går an å lage. Ikke den kjappeste, men det er ikke mye jobb involvert i å helsteke en kylling. Vi snakker kun om litt krydring, kanskje en klatt med smør opp mellom skinnet og kjøttet ved brystfiletene, så inn i stekeovnen der den står og godgjør seg i en god time. Så er middagen klar!

 

Søndag 5. august – Urtefylt lammesteik 

Lammekjøtt passer veldig godt å matche med hvitløk og massevis av urter, og det er det jeg gjør her også. Og så serverer jeg det sammen med ovnsstekte rotgrønnsaker og pannestekt topp og soltørkede tomater – en blanding som rett og slett er veldig god!

 

Ukens kake – Pavlovaring med bringebær

Jeg elsker å lage og å servere pavlova formet som er ring! Det er så herlig lekkert! Og så godt! Dagens variant er fylt opp med bringebær i mange farger! Og vaniljekrem, selvfølgelig.

 

Ukens gjærbakst – Luftig fletteloff

Brødet er skikkelig festkledd når det serveres som en fin og tykk flette! Er det fest, så er det fest! Har du aldri hatt langt hår, som du har brukt å flette, kan det være lurt å øve med tre hyssingstumper før du begynner å flette deigen til disse loffene.

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 31”

  1. Matbloggen din koser jeg meg veldig med ❤️Jeg elsker å lese matoppskrifter generelt, men er ikke flink til å følge en oppskrift slavisk ! Tar hensyn til hva jeg har i huset og improviserer som regel! Takk og takk ❤️

    • Så hyggelig å høre, Elisabeth! Og ja, det er fint å kunne bruke en oppskrift som et grunnlag og så bruke det som er tilgjengelig i hus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon