Dette ble vinneren av eplekakekonkurransen jeg har hatt på bloggen min de siste ukene! Og oppskriften kommer fra Anette Stenhaug! Gratulerer så mye til henne!

Tusen takk til alle dere som sendte inn oppskrift. Jeg fikk inn riktig så mange. Jeg har lest godt gjennom alle oppskriftene, og så lagde jeg de to kakene som fristet mest ut fra det jeg leste. Oppskriften på den andre finalisten kommer på bloggen om noen dager.

Eplekake med creme fraiche

Deigen
125 g romtemperert smør
90 g sukker
2 eggeplommer
2-3 ss vann
1 ½  bakepulver
240 g hvetemel

Kremfyll
2 dl creme fraiche
2 eggeplommer
50 g sukker
½ ts kanel

Topping
3-4 epler
25 g mandler
2 ss sukker
½ ts kanel
25 g rosiner

Smør en rundform på 22 eller 24 cm og sett stekeovnen på 190 grader over- og undervarme.

Pisk smør og sukker hvitt før du har i eggeplommene og pisker dem og vannet inn. Bland sammen bakepulveret og melet og ha det i. Rør til det er samlet sammen.

Klem deigen ut i formen og oppover kantene. Sett formen i kjøleskapet mens du gjør klart resten.

Rør sammen creme fraiche, eggeplommene, sukkeret og kanelen.

Bruker du norske epler, trenger du ikke å skrelle dem. Men bruker du importerte epler med tykt skall, finner du frem skrelleren før du deler eplene i båter. Hakk opp mandlene.

Ha creme fraicheblandingen oppi kakebunnen før du plasserer eplebåtene pent og pyntelig rundt om i kaken.

Dryss over sukker, kanel, de hakkede mandlene og rosinene.

Stek kaken på nest nederste rille i 35-40 minutter – jeg stekte min i 38 minutter.

La kaken avkjøles på en kakerist.

Server den gjerne mens den fremdeles er lunken og server gjerne pisket krem eller is til.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Det går fint å lage den dagen før, Karianne! La den gjerne stå i kjøleskapet over natten og lunk den igjen i stekeovnen før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *