Glutenfri sjokoladekake i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 10 minutter

Porsjoner: 24

Glutenfri sjokoladekake i langpanne

Her kommer en supergod oppskrift på glutenfri sjokoladekake i langpanne!

Jeg fikk inn så mange bra oppskrifter fra dere lesere da jeg utlyste glutenfri langpannekonkurranse. Tusen takk til dere alle. Det jeg ønsket meg aller mest i første omgang var en langpannekake av den typen som er bare å smelle sammen. Du vet; når det skal leveres en kake til håndballcupen eller skoleavslutningen, eller når det skal være barnebursdag. Og kaken fra Siri Korslund var akkurat det. Supersaftig og god! Den var veldig enkel å lage og, om jeg nå kanskje har hatt litt forkvaklet oppfatning av hvordan en glutenfri kake er, kan jeg slå fast at denne kaken slo all tvil til side.

LES MER! Sånn lager du GLUTENFRIE BROWNIES MED EKSTRA SJOKOLADE

Jeg kommer til å lage noen flere av de kakene dere har sendt meg oppskrifter på også, så jeg lover at det skal komme noen flere glutenfrie kakeoppskrifter på bloggen i løpet av høsten.

Denne oppskriften passer til en stor langpanne. Min langpanne er 41 x 32 cm.

LES MER! Her finner du oppskrift på SKIKKELIG GODE GLUTENFRIE BOLLER!

Ingredienser

Sjokoladekaken
300 g romtemperert smør
500 g sukker
500 g glutenfri fin melblanding - Semper MIX
80 g kakaopulver
2 ts natron
1.5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
0.25 ts salt
4 egg , store, eller 5 små
7 dl kulturmelk

Sjokoladeglasuren
1 dl kaffe utblandet, varm og sterk
50 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
4 ts kakaopulver
600 g melis
1 skvis sitronsaft
kakestrøssel

Slik baker du glutenfri sjokoladekake i langpannekake

Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme og kle en langpanne med bakepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Mens det piskes, blander du sammen Semper MIX, kakaopulver, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Eller ha alt det tørre i Semper-posen og bland det sammen der – så sparer du en bolle i oppvasken etterpå.

Ha i det tørre, eggene og kulturmelken vekselsvis i kjøkkenmaskinen mens den går på lav hastighet. Det betyr at du tar rundt ¼ av det tørre i og lar vispene gå 2-3 runder. Så har du i 1 egg, lar vispen gå litt, så ¼ av kulturmelken og rører den inn. Og så gjentar du det hele til alt er tomt.

Jeg bruker bestandig å ta slikkepotten og kjøre ned i bunnen en gang eller to for å forsikre meg om at alt er blandet før jeg heller røren over i den bakepapirkledde langpannen.

Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek kaken i 45-50 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er ferdigstekt. Stikk en tynn pinne midt i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. Ta ut kaken og sett hele langpannen på en bakerist til avkjøling.

Når kaken er avkjølt, lager du glasuren. Er kaffen varm og smøret mykt, kan du bare røre det sammen i en bolle. Så har du i resten av ingrediensene – ikke ta riktig all melisen med en gang – og rør det sammen til en klumpfri glasur. Tilpass mengden melis til du får en passe fast glasur.

Fordel glasuren over kaken og dryss over strøssel.

God fornøyelse!

13 kommentarer til “Glutenfri sjokoladekake i langpanne”

  1. Hei FruTimian !
    Det er så hyggelig med post fra deg, med mye god mat.
    Jeg lager stadig noe du har foreslått, og det er godt, hver gang.
    Vennlig hilsen,
    Mona Cortner Pihl,
    Horten

  2. Hei!

    Så bra med glutenfrie oppskrifter. Denne kaken ble ikke ferdigstekt da jeg lagde den? Stod inne langt over tiden du har skrevet. Hva gjør jeg feil?

    • Hei Lene!
      Jeg har fremdeles noen glutenfrie oppskrifter liggende som jeg har planer om å få ut på bloggen.
      Litt usikker på hva som kan ha gått feil her. Har du sjekket stekeovnen din at den faktisk har den temperaturen inni som du setter den på?

  3. Hei,
    Har tenkt å bake denne til et arrangement.
    Synes det høres mye ut med 500 gram sukker.
    Er det riktig – vil bare forsikre meg….

    • Hei Randi. Ja, det er riktig. Og ja, det er ganske så mye med 500 gram. Du kon nok godt redusere sukkermengden noe uten at det er noen krise. 😉

  4. Kan man bruke Toro kakemiks eller annet glutenfritt mel i denna? Eg har ikkje Semper MIX. ☺️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon