Indisk kyllinggryte – one pot
Denne indiske kyllinggryten er en herlig one pot-middag som passer for hele familien. Den har en ganske så rund og mild smak. Ønsker du en sterkere variant, kan du doble mengden med curry paste.
PS! I oppskriften bruker jeg både en Hot og en Sweet utgave av mangochutney. Det går også helt fint å bare bruke én av dem.
LES MER! Sånn baker du deilige NAANBRØD som du kan servere til!
Ingredienser
250 g basmatiris
2 løk
3 fedd hvitløk
3 cm ingefær ca. 10 g
1 ss kokosolje
1.5 ss red curry paste
1 søtpotet ca. 450 g
650 g utbeinede kyllinglårfileter
5 dl kokosmelk
4 dl hakkede, hermetiske tomater
3 ss hot mango chutney
1.5 ss mangochutney søt, vanlig versjon
175 g erter frosne
Til servering
gresk yoghurt
mangochutney
spirer
Slik lager du indisk kyllinggryte – one pot
Vask risen i kaldt vann i en bolle. Skift vann og gjenta 2-3 ganger. La så risen ligge i kaldt vann mens du forbereder resten.
Finhakk løkene, hvitløkfeddene og ingefæren og ha i en kjele sammen med kokosoljen og curry pasten. La det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter.
Skrell søtpoteten og del den i terninger på ca. 2 x 2 cm. Del kyllingkjøttet opp i terninger som er ca. 4 x 4 cm. Ha terningene i gryten og hell også i kokosmelken, de hermetiske tomatene og risen. Kok opp under omrøring, legg over et lokk og la det småkoke i 18-20 minutter. Rør i bunnen noen ganger sånn at risen ikke setter seg fast.
Når risen begynner å bli ferdig, rører du inn de to ulike mangochutneyene og de frosne ertene.
Her serverer jeg gryten med en god klatt gresk yoghurt, ekstra mangochutney, naan og spirer. Kos deg!
Hei Marit, kanskje jeg litt teit, men naar skal risen inn? Skal teste denne retten . Gleder meg!
Veldig bra påpekt, Ingrid, for jeg hadde jo glemt å skrive det inn i oppskriften. Den skal inn sammen med kokosmelken og de hermetiske tomatene, og nå har jeg skrevet det inn. Takk, takk 🙂
Kan jeg legge rå kyllingbiter rett i gryten og koke det uten å steke de først? 😃
Ja, det går fint, ELise. De blir gjennomstekte mens retten blir ferdig.