Ukemeny for uke 45

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 45

Hei folkens! Er dere klare for en ny novemberuke? Det er jeg! Dette tror jeg kommer til å bli en spennende og bra uke!

Selv om jeg ikke er en veldig flink planlegger, synes jeg at det er fint å avslutte uken med å se gjennom kjøleskap og tørrvareskap for å sjekke hva som finnes, hva som trengs å bli brukt opp og tenke gjennon hvilken mat som kan og må lages i løpet av uken som kommer. Husk at du kan bruke søkefeltet øverst på bloggen for å få tips til hva du kan bruke ulike råvarer til. Skriv opp råvarenavnet, så får du opp alle de oppskriftene som har den aktuelle råvaren i seg.

Ønsker deg en riktig så bra uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 5. november – Pasta med ratatouille

Ratatouille er fransk grønnsaksstuing med auberginer og tomater, og vil for evig og alltid minne meg om den ultrasjarmerende animasjonsfilmen ”Rottatouille” hvor rotta Remy danker ut alle de flinke kokkene i Paris’ beste restaurantkjøkken.

Jeg elsker filmen og jeg elsker ratatouille! Her blander jeg den med pasta og får en deilig, smakfull og lettvint middag.

 

Tirsdag 6. november – Kjapp fiskegrateng (som kanskje egenlig ikke er fiskegrateng)

Litt usikker på om det egentlig er lov til å kalle dette fiskegrateng, men godt – ja det kan jeg garantere dere at det er!

 

Onsdag 7. november – Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Koteletter og grønnsaker sammen i langpannen servert med en superkjapp ertepuré. Herlig onsdagsmiddag!

 

Torsdag 8. november – Kjapp risgryte med kalkunfilet

Du må veldig gjerne bruke kyllingfilet i denne risgryten dersom det passer deg bedre. Den er akkurat like kjapp å lage da, og den blir like god!

 

Fredag 9. november – Tacosuppe

Jeg elsker en god tacosuppe! Så enkelt og greit er det! Og det er jeg jammen ikke alene om. Og det er jo kanskje ikke så rart. Vi er jo tross alt det landet i verden – sett bort fra Mexico – som spiser mest taco.

 

Lørdag 10. november – Pastasalat med reker og ostesaus

Ostesausen jeg bruker i denne pastasalaten er intet annet enn genial! Jeg elsker den og bruker den i kjempemange ulike varianter – både i denne pastasalaten, og når jeg skal ha en kjapp pastasaus til både kjøtt og fisk.

 

Søndag 11. november – Saftig kjøttpudding i tomatsaus

Det er litt 80-tallet over kjøttpudding, men etter å ha vært og sett Flashdance forrige uke, kan jeg trygt slå fast at det var jammen meg mye bra på 80-tallet også!

Bare så det er sagt, vet jeg at kjøttpudding ble laget før 1980, men for meg er det liksom 80-tallet som gjelder for kjøttpuddingen 🙂

 

Ukens kake – Fantastisk sitronterte

I mitt hode, og inni min munn, er sprø og smørfull paibunn kombinert med et søtt og syrlig sitronfyll en perfekt kombinasjon. Akkurat nå når jeg skriver dette, tenker jeg at man egentlig burde spise et lite stykke sitronterte hver eneste dag!

 

Ukens gjærbakst – Pestoknuter i langpanne

Disse pestoknutene er supergode å spise bare akkurat sånn som de er og de er helt knall å servere til all verdens gode supper og gryter. Så her er det bare å bake på, folkens!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon