Arvefisken

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Arvefisken

Nå kjære leser får du overgitt et stort ansvar: Arvekyllingen har i mange år vært min mest leste oppskrift her på bloggen, og her om dagen fikk jeg tilbakemelding fra en leser som sa at hun brukte å lage arvekyllingen med hvit fisk istedenfor kylling. Det syntes jeg hørtes så godt ut at jeg måtte bare prøve selv også. Og den ble stor suksess med en gang hjemme hos oss!

Men så er det jo noe med at Arvekyllingen heter nettopp det fordi oppskriften blir arvet fra person til person. Det kan jeg jo ennå ikke si om denne oppskriften, så det er altså her ditt anvar kommer inn – under forutsetning av at du faller like mye for middagen som jeg gjorde: Du må dele oppskriften med dine venner sånn at retten blir verdig sitt navn!

Du finner oppskriften på vanlig Arvekylling her!

 

Arvefisken

4 personer

1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
250 g tomater
1 rød paprika
1 gul paprika
1 bunt asparges
600 g torsk
2 dl creme fraiche
2 dl fløte
1-2 ts srirachasaus eller ½-1 ts sambal oelek
1 ½ ts salt
nykvernet pepper
125 g ost – her bruker jeg 1 ball fersk mozzarella
½ ts tørket persille

kokt ris til servering

 

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Hakk opp løken og hvitløkfeddene og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken blir blank og myk.

I mellomtiden kan du dele tomatene i skiver, paprikaene i brede strimler og aspargesen i mindre biter. Ha disse bitene og løken i en ildfast form og bland det sammen.

Del torsken i ca. litt store terninger – her bruker jeg terninger som er ca. 6 x 4 cm – og plasser dem rundt om mellom grønnsakene.

Rør sammen creme fraiche, fløte, srirachasaus eller sambal oelek, salt og pepper og hell over i formen. Riv osten og fordel over. Dryss over persillen til slutt.

Stek pannen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. La formen stå i noen minutter før servering.

 

12 svar til “Arvefisken”

  1. Både arvefisken og omelett med bacon og brokkoli hav vi prøvd, arvefisken brukte jeg den ene siden med longe og den andre siden med sei, nydelig begge rettene.
    Min svigerdatter som serverte arveretten til oss forrige uke, så måtte jeg prøve når ei av døtrene og min far kom idag. Suksess 👍👍

  2. Tusen takk for flott oppskrift. Arvefisk ble servert her til middag og falt virkelig i smak. Jeg brukte opp ulike rester av både grønsaker og meieriprodukter. En super rett å lage når man rydder i kjøleskapet fant jeg ut.

  3. Så spennende og flott måte å få i barna fisk :o) men beklager jeg forstår ikke helt hva dette er: srirachasaus eller sambal oelek…hvordan ser de ut og kan det kjøpes i vanlig butikk? er det krydder, paste, eller annet? Gleder meg til å prøve, men noe sier meg at disse to ingrediensene ovenfor er med på å gi en god smak så vil gjerne ha de med når jeg lager for første gang.

    • Hei Bente! Både sambal oelek og sriraschasaus er chilisauser. Sambal oelek bruker de å ha i alle dagligvarebutikker, men sriraschaen kan det være at de ikke har. Begge bruker å stå i hyllen der de har ingredienser fra Asia – nudler, soyasaus etc. Sambal bruker å være i små glass og srirascha i flasker – gjerne med grønn kork. Lykke til med letingen.

  4. Prøvde denne i går med torsk. Hadde i en stor spiseskje Sambal Oelek og byttet ut asparges med erter fra hagen. Kjempegodt! Salat og brød til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon