Lakseburder er en skikkelig populær middag hjemme hos oss! Noen ganger steker jeg bare rene laksefileter og plasserer mellom to burgerbrød – se mer her – og noen ganger gjor jeg som her, hakker opp fiskekjøttet og blander det med noen andre råvarer før jeg steker.

Det er ikke noe egg eller andre bindemidler i disse fiskeburgerne, så de må stekes med forsiktighet sånn at de ikke går i stykker under stekingen.

Her bruker jeg laks. Du kan selvfølgelig også bruke ørret. Og vil du ha en litt annen smak, kan du bruke torsk istedenfor.

God middag!

Lakseburger

til 4 personer

Burgeren
700 g laksefilet uten skinn og bein
2 vårløk
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss mangochutney
smør og olje til steking

Dressingen
3 ss rømme eller creme fraiche
1/2 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts mangochutney

hamburgerbrød og salat til servering

Grovhakk fiskekjøttet og vårløkene og ha det i en bolle. Rør inn salt, pepper og mangochutney før du deler fiskemassen i fire like store deler som du klapper og former til runde kaker.

Varm smør og olje i en stekepanne og stek laksekakene på medium varme i ca. 4 minutter på hver side til de er gyllenbrune på utsiden og gjennomstekte.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Varm brødene før servering.

Vil du ha litt mer tilbehør til burgerne, kan du lage råstekt poteter og servere til! Du finner oppskrift på det her!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *