Langpannemiddag med grønnsaker og pølser
Jeg har fått skikkelig dilla på one pot-middager for tiden! Det har jeg jo egentlig bestandig hatt, og jeg gav jo ut boka Lettvinte middager, for mange år siden. Men nå er jeg altså inne i en skikkelig stim for tiden.
Det er jo utrolig mange supergode middager som kan lages i én og samme gryte eller langpanne! Og jeg vet at veldig mange av dere elsker disse middagene også. De er perfekte å lage alle disse hverdagene hvor tiden til kokkelering er liten. Og de er helt strålende å lage de dagene man har lyst på god mat – helt uavhengig av hvor mye tid man egentlig har til å lage mat.
I dagens middag er det langpannen og stekeovnen som trår til og står for mesteparten av middagslagingen. Det tar deg 5 minutter å forberede middagen. Så skal den stå i stekeovnen i 30 minutter. Love it!
Ingredienser
1 squash
1 rødløk
4 fedd hvitløk
600 g potet
0.5 blomkål
300 g cherrytomater
6 ss olivenolje
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
350 g grov pølse
Til servering
blandet grønnsalat
rømme eller creme fraiche
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og finn fram en stor langpanne.
Del squashen i terninger på ca. 2 x 2 cm og rødløken i båter. Er du like glad i hvitløk som meg, fjerner du bare skallet på hvitløkfeddene og legger dem hele i formen. Jeg elsker å spise hele, stekte hvitløkfedd. Du kan også skjære dem i tynne skiver.
Skjær potetene i tynne skiver og blomkålen i små buketter. Ha alt dette, samt chrerytomatene i langpannen. Fordel olivenolje, salt og pepper over og sett formen i stekeovnen. Stek i 20 minutter.
Del pølsene i tykke skiver. Ta formen ut av ovnen og tilsestt pølsene. Stek videre i 10 minutter.
Server gjerne en blandet grønnsalat og rømme til.
Kan tenke meg å prøve denne middags retten med salat til og cremfraice.
Høres helt topp ut, Heidi!