Noen ganger blir sluttproduktet så godt at jeg nesten ikke har lyst til å si at det er restemat! Det kan jo være at noen fremdeles synes at restemat er litt skummelt. At det lett blir preget av at man tar det man har. Og det er jo ikke til å stikke under en stol at det er akkurat sånn det blir noen ganger også! He he he!

Men, denne restemiddagen kan veldig gjerne lages uten at du har rester også. Ja, det er verdt å steke en kalkunfilet bare for å lage dette til middag! Eller du kan bruke kyllingfileter istedenfor på de årstidene hvor kalkun ikke er like tilgjengelig i butikk

I tillegg til at du får brukt opp kalkunrester i denne suppen, gir den deg en herlig lett start på året.

Kalkunsuppe med risnudler og vårløk

4 porsjoner

2 små løk
4 fedd hvitløk
2-3 cm ingefær
½ purre
2 ss olivenolje
1 pk Blue Dragon rød karrypasta
1 ts flaksalt
4 gulrøtter
1 ½ l vann
1-2 ss Blue Dragon Rich Hoisin saus*
1 ss Blue Dragon Oystersaus*
nykvernet pepper
200 g GoTan glassnudler – her bruker jeg Vermicelli
ca. 600 g ferdigstekt kalkunkjøtt
4 vårløk

*Om du ikke har begge disse sausene, kan du bruke totalmengden av én av dem, altså 2-3 ss totalt.

Finhakk løkene, hvitløkfeddene og ingefæren. Skjær purren i ringer og ha alt dette i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter til løken har blitt blank.

Ha i karrypastaen og saltet og la det surre videre i 2.3 minutter. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Ha dem i kasserollen, ha i vannet, hoisinsaus, oystersaus og pepper og kok opp. La kraften koke til gulrotbitene er gjennomkokte. Smak til for å kjenneom du skal ha i litt mer saus og evt. litt mer salt.

Ha glassnudlene i en skål og hell over kokende vann. La dem ligge i 4 minutter før du heller det over i et dørslag og heller over kaldt vann.

Del kalkunkjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm og skjær vårløken i tynne ringer.

Når alt er klart, fordeler du nudler og kalkunkjøttet i suppetallerkener. Så heller du den varme suppen over. Dryss over vårløken og slurp i deg suppen.

Jeg elsker å spise supper som dette med pinner, og det betyr virkelig at jeg slurper suppen i meg.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

  1. Hei! Hvordan fikk du den så mørk? Fulgte oppskriften men den ser ikke så mørk ut. Står på koking nå 🙂

    • Hei Maren! Det er hoisinsausen og oystersausen som gjør at suppen blir så mørk. Håper suppen falt i smak!

Legg igjen en kommentar til Deveny Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *