Kalkunsuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Kalkunsuppe

Denne kalkunsuppen er perfekt å lage når du har rester av kalkunkjøtt liggende. Dette er, etter min mening, perfekt restemiddag! Den er lettvint å lage og den smaker helt annerledes enn originalmiddagen (da forutsetter jeg at du har spist en tradisjonell kalkunmiddag i utgagnspunktet).

Jeg tenker at denne kalkunsuppen er så god at du veldig gjerne kan lage den selv om du ikke har kalkunrester liggende. Ja, for det er verdt å steke en kalkunfilet bare for å lage dette til middag! Du kan også bruke kyllingfileter istedenfor kalkunkjøtt.

I tillegg til at du får brukt opp kalkunrester i denne suppen, gir den deg en herlig lett start på året.

Ingredienser

Kalkunsuppen
2 løk
4 fedd hvitløk
3 cm ingefær
0.5 purre
2 ss olivenolje
1 pk red curry paste
1 ts flaksalt
4 gulrot/gulrøtter
1.5 l vann
2 ss hoisinsaus *
1 ss oyster sauce *
nykvernet pepper
200 g glassnudler
600 g ferdigstekt kalkunkjøtt
4 vårløk

Slik lager du kalkunsuppe

*Om du ikke har begge disse sausene, kan du bruke totalmengden av én av dem, altså 2-3 ss totalt.

Finhakk løkene, hvitløkfeddene og ingefæren. Skjær purren i ringer og ha alt dette i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter til løken har blitt blank.

Ha i karrypastaen og saltet og la det surre videre i 2-3 minutter. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Ha dem i kasserollen, ha i vannet, hoisinsaus, oystersaus og pepper og kok opp. La kraften koke til gulrotbitene er gjennomkokte. Smak til for å kjenne om du skal ha i litt mer saus og evt. litt mer salt.

Ha glassnudlene i en skål og hell over kokende vann. La dem ligge i 4 minutter før du heller det over i et dørslag og heller over kaldt vann.

Del kalkunkjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm og skjær vårløken i tynne ringer.

Når alt er klart, fordeler du nudler og kalkunkjøttet i suppetallerkener. Så heller du den varme suppen over. Dryss over vårløken og slurp i deg suppen.

Jeg elsker å spise supper som dette med pinner, og det betyr virkelig at jeg slurper suppen i meg.

3 kommentarer til “Kalkunsuppe”

  1. Hei! Hvordan fikk du den så mørk? Fulgte oppskriften men den ser ikke så mørk ut. Står på koking nå 🙂

    • Hei Maren! Det er hoisinsausen og oystersausen som gjør at suppen blir så mørk. Håper suppen falt i smak!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon