Ukemeny for uke 5

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 5

Årets januar har vært en av de raskeste januarene jeg har hatt på mange år! Vanligvis synes jeg januar er både lang og mørk, men med en 30 dagers yoga journey – som både hodet mitt og kroppen min har godt av – og så mye spennende og positivt som skjer, har måneden bare flydd avgårde. Love it!

Nå er det skikkelig kaldt og hustrig utenfor vinduene her, helt hvitt er det også, sa da trenger jeg fargerik og smakfull mat for å veie opp. Og så tror jeg virkelig at vi trenger minst én skikkelig gryte i løpet av uken!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 28. januar – Kjapp kikertsuppe

Kjappe supper er en sann velsignelse i hverdagen! Jeg serverer gjerne brød eller flatbrød til supper som dette, så metter de enda mer.

Og, noen av familiens medlemmer vil helst ha suppene most, så da bruker jeg stavmikseren og moser den – når den er ferdig kokt – til de som vil ha det.

Har du god tid, kan du selvfølgelig bruke tørkede kikerter. Legg dem i bløt i rikelig med kaldt vann kvelden før, før du koker dem møre dagen etter.

 

Tirsdag 29. januar – Svinefilet med grønnsaksgrateng

Grønnsaksgratenger er en genial måte å bruke opp ulike grønnsaker på! Ta en gjennomgang av kjøkkenet for å se om det er ting som bør brukes opp før du drar i butikken for å kjøpe nytt.

 

Onsdag 30. januar – Kyllingsalat med linser og egg

Enkelt, godt, sunt og familievennlig! Helt perfekt på en onsdag med andre ord!

 

Torsdag 31. januar – Fiskeform med laks og potet

Jeg vet at mange av dere ønsker å ha noen gode og lettvinte fiskeoppskrifter til aktive hverdager, på lager. Gode og enkle fiskemiddager som passer for hele familien.

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

 

Fredag 1. februar – Wok med kjøttdeig og nøtter

Sjekk ut de fargene, folkens! Jeg kjenner jeg blir sulten nå når jeg sitter og lager ukemenyen! Elsker virkelig mat som dette!

 

Lørdag 2. februar – Paella

Nå er de norske skalldyrene på sitt aller beste. Det kan vi definitivt feire med en stor panne paella! Får du ikke tak i paellaris, kan du gjerne bruke sushiris eller risottoris istedenfor.

 

Søndag 3. februar – Grønnsaksgryte

Jeg elsker virkelig fargerik mat! Spesielt når landskapet rundt meg er i vinterdvale, er det ekstra deilig å både se på og å spise mat med masse farger.

 

Ukens kjeks – De beste havrekjeksene

Jeg vet at det er SÅ mange av dere som elsker disse havrekjeksene! Og ja – det er veldig mye sukker i oppskriften – og det går helt fint å kutte ned på mengdene om du vil det. (jeg bare vet at jeg får mange spørsmål om dette hver gang jeg legger ut oppskriften)

 

Ukens gjærbakst – Skikkelig trønderske laup

Jeg vet at det egentlig er litt tidlig på året å legge ut oppskrift på laup, for det hører egentlig fastelavn til, men det er vel lov til å tjuvstarte litt, eller?

 

En god uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 5”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon