Ukemeny for uke 6

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 6

Jeg er straks klar for en nye uke! Håper du også er det! Solen skinner og jeg kan trygt konkludere med at vinduene burde ha vært vasket, for det herlige lyset er ganske så ubarmhjertig. He he he! Det får vente!

I morgen kommer Matkontrollen hit for å filme med hele familien. Vil du se litt «behind the scenes» må du følge meg på InstagramStory. Der legger jeg ut mer av hva som skjer. Du finner meg som Fru Timian eller frutimian i alle sosiale medier, så det er bare å søke seg frem 🙂

Når jeg lager ukemenyer prøver jeg bestandig å ha en god variasjon på middagene. Med to fiskemiddager, én med svinekjøtt, én med storfekjøtt, én med kylling og én vegetarmiddag. Og for den sjuende og siste velger jeg en til av en av disse. Og så skal middagene være lettvinte i ukedagene. I helgene kan de gjerne ta litt mere tid å lage – for da har vi jo som regel noen flere minutter til rådighet når vi lager mat.

Jeg håper du finner mange ting som frister denne uken også! Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

 

Mandag 4. februar – Pytt i panne med speilegg og pølser

Ligger det noen rester i kjøleskapet? Veldig mange rester er perfekte å bruke i en pytt i panne! De tre potetene som ble til overs fra søndagsmiddagen og tomatene som ligger på benken og begynner å bli litt skrukkete i skinnet. Og har du en tortillalefse eller tre fra fredagens tacomiddag, er de geniale å bruke her.

Bruk oppskriften min som en veileder og ikke som en fasit.

 

Tirsdag 5. februar – Kjøttboller og spagetti i skjønn forening

Du bruker ikke mange minuttene på å blande sammen kjøttdeigen eller karbonadedeigen og resten av ingrediensene og rulle ut kjøttboller. Har du unger som har lyst til å bidra, er kjøttbollerulling en perfekt oppgave. Så kan du samtidig fritte dem om hvordan barnehage- eller skoledagen har vært.

 

Onsdag 6. februar – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Torsk er en delikat og god fisk som er ypperlig å servere som familiemiddag. Den har ikke så veldig mye smak i seg selv, men er desto mer takknemlig for å få følge med andre gode smaker. Her råsteker jeg grønnsaker i stekeovnen og lager en tykk og god guacamole som slår følge med fisken.

 

Torsdag 7. februar – Koteletter med saus og grønnsaker

Smakfull og god tradisjonsmiddag – hvor du lager nesten hele middagen i én og samme stekepanne. Potetene må du koke for seg selv, men kotelettene, sausen og grønnsakene blir fiks ferdige i pannen.

 

Fredag 8. februar – Poké (sponset link)

Poké er rå fisk i en bolle sammen med grønnsaker, gjerne ris og en god og sterk saus. Kort fortalt kan man si at det er Hawaii sin sushiversjon. Det er kjempegodt og det er enkelt og kjapt å lage.

 

Lørdag 9. februar – Spansk tapas

Jeg elsker tapas! Elsker å lage det, servere det og, ikke minst, spise det! Det er så masse gode smaker å velge mellom. Her er forslaget mitt supergode poteter, blåmuggostfylte butterdeigstrekanter og hvitløksmajones i tillegg til spekeskinke og god spekepølse.

 

Søndag 10. februar – Spinatpai med fetaost

Se om du greier å komme deg innom en innvandrerbutikk i løpet av uken sånn at du får kjøpt filodeig. Den er nemlig det perfekte reisefølge til denne spinat- og fetaostpaien som er en stor favoritt hjemme hos oss. Om du ikke får tak i filodeig, kan du bruke butterdeig istedenfor.

 

Ukens kake – Lettvint rullekake

Trenger du god kake i en skikkelig fei – da er rullekake tingen å lage! Det er virkelig ikke mange minuttene du trenger for å lage denne!

 

Ukens gjærbakst – Pizzasnurrer i langpanne

Pizzasnurrer er bestandig en suksess å servere! Med eller uten kjøtt, plasser én og én på et stekebrett eller sammen i en langpanne, som her.

 

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon