Kjøttdeiggryte – one pot-middag
Her kommer en ny one pot-middag på bloggen! Jeg elsker disse middagene og det tror jeg jammen meg dere gjør også! Dere er iallfall ivrige lesere av one pot-oppskriftene mine.
Denne pølsegryten føk opp på 10 på topp listen første året den lå på bloggen!
Dagens versjon er med kjøttdeig, så det betyr at du må brune kjøttdeigen litt før du har resten av ingrediensene i pannen. Men så snart den er brunet er det bare å ha alt det andre i, koke opp og røre litt de kommende 15 minuttene, så er middagen klar.
Ingredienser
2 ss olivenolje
500 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 løk
1 grønn paprika
12 cherrytomater
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts spisskummen
1 boks moste, hermetiske tomater 4 dl
2 ss tomatpuré
2 ss srirachasaus
1 liten boks mais
1 boks hermetiske kikerter 4 dl
4 dl vann
Til servering
creme fraiche
revet ost
persille
cherrytomater
Slik gjør du
Ha oljen og kjøttdeigen i en gryte og brun kjøttdeigen raskt på høy varme.
Hakk opp hvitløkfeddene og løken, del paprikaen i små terninger og cherytomatene i to. Ha dette samt resten av ingrediensene i gryten og kok opp.
La det småkoke, uten lokk i 15 minutter. Smak til for å kjenne om gryten er passe sterk eller om du skal ha i litt mer srirachasaus.
Er det mye væske igjen i gryten etter 15 minutters kok, skrur du opp varmen litt og lar det koke litt ekstra mye noen minutter.
Server gryten med rømme eller creme fraiche, revet ost, oppdelte cherrytomater og hakket persille på toppen.
NAM!
Holy moly, den srirachasausen var sterk!
He he he! Ja, det er skikkelig hete saker!
Fantastisk god gryte og raskt å lage 😊👍🏻
Så hyggelig å høre, Tusen takk!