Den fineste fletteloffen
Dette er rett og slett den fineste fletteloffen! Det blir en herlig festfølelse over brødet med en gang deigen blir flettet. Og har du en god deig å jobbe med, går flettingen som en lek også.
Det blir automatisk litt fest når denne loffen kommer på bordet. Det synes nå iallfall jeg. Er du ny med fletting, kan det være lurt å øve seg med noen hyssingstumper først. Og så kan du følge bildene min. Da skal det forhåpentligvis gå lekende lett.
God bakst!
Ingredienser
700 g hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
0.5 pk gjær
1 egg romtemperert
4.25 dl vann, ca. 25 grader
1 egg til pensling
Toppingen
20 g valmuefrø
20 g sesamfrø
Slik baker du den fineste fletteloffen
Ha hvetemel, salt, sukker og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha egget og vannet i bollen og elt deigen godt sammen, på lav hastighet, i 15 minutter. Skru opp tempoet på eltingen litt de siste minuttene.
Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.
Hvelv deigen på et lett melet bakebord. Kna deigen sammen og del den i 4 like store deler.
Skrap vekk melet fra bordet når du nå skal rulle ut lange pølser, for deigen ruller veldig dårlig på et melet bord. Rull hver av delene ut til en pølse på 50–60 cm.
Ha valmuefrøene på ett fat og sesamfrøene på et annet. Pensle den ene pølsen med vann rundt det hele og rull den i valmuefrøene. Gjenta samme prosessen, men rull i sesamfrø med én av de andre pølsene.
Så skal du flette sammen de 4 pølsene. Om du ikke er helt stødig i fletting, er det lurt å øve seg på 4 hyssinger før du går løs på deigen. Klem endene godt sammen og brett dem inn under den flettede loffen på begge sidene. Legg loffen over på et bakepapirkledd stekebrett.
Dekk loffen med et kjøkkenhåndkle og la den heve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Pisk egget lett sammen og pensle loffen. Sett brettet på nederste rille i stekeovnen og stek loffen i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Sjekk gjerne med et steketermometer om den er ferdig. Loffen er gjennomstekt når den har en kjernetemperatur på 97 grader.
La fletteloffen avkjøles på en bakerist.
Hei!
Du har en nydelig blogg – flotte oppskrifter, pedagogisk og godt forklarte framgangsmåter med nydelige bilder.
Språket er godt, og du skriver sjelden feil.
Derfor påpeker jeg dette – det mangler en f i den fineste loffen i overskriften 😉
Hei Trine!
Takk for den hyggelige tilbakemeldingen. Takk for at du sa i fra. Det skal jeg rette med en gang 🙂