Hele nistematen i ett rundstykke! Herlig! Disse rundstykkene med innbakte egg er skikkelig saftige og deigen er god å jobbe med, så her ligger forholdene tilrette for at det kan være en slager for noen hver. Det eneste som kan være en liten tålmodighetsprøve når du lager disse, er å skrelle eggene som fremdeles er såpass løskokte at du skal bruke en varsom hånd når du fjerner skallet. Skallet løsner, etter min erfaring, lettere når eggene er helt romtempererte før du legger dem i kokevannet.

Vil du ta innbakte egg til et enda et steg videre, må du sjekke ut denne italienske brødkransen med innbakte egg, ost og skinke!

Jeg har ikke laget så veldig stor porsjon av disse rundstykkene, for de kan ikke fryses. Det tåler ikke eggene. Men, de tåler godt å ligge i kjøleskapet to-tre dager, og de er superfine å legge i matboksen.

God bakst!

Innbakte rundstykker med egg

8 rundstykker

250 g hvetemel
150 g fint sammalt hvetemel
100 g fint sammalt rugmel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
1 ss olivenolje
3 ½ dl vann
8 egg
litt maldonsalt
persillekrydder – jeg bruker Fru Timians persillekrydder 🙂

Ha melet i en bakebolle sammen med salt og gjær. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at den vil bli helt inkorporert i deigen.

Ha i oljen og vannet og elt deigen på laveste hastighet i ca. 8 minutter. Skru opp hastigheten noe og elt videre i 3-4 minutter til deigen begynner å slippe bollen og den har blitt jevn og blank.

Dekk bollen med et lokk og la den heve til dobbel størrelse. Det tar 50-60 minutter.

I mellomtiden kan du koke og skrelle eggene. Jeg bruker å legge eggene i kaldt vann i en kjele, koke opp og så la eggene koke i 5 minutter. Hell av vannet og hell over nok kaldt vann til at kokeprosessen stoppes. Skrell dem forsiktig.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over.

Kna deigen sammen en gang før du deler den i 8 like store deler. Kjevle hver del ut til en runding på 14-15 cm i diameter. Løft på deigen noen ganger for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.

Legg et egg midt på deigen og dryss over litt Maldonsalt. Brett deigen rundt egget. Plasser rundstykket, med skjøten ned, på et bakepapirkledd stekebrett.

Pensle rundstykket med vann og dryss over persillekrydderet. La rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Stek rundstykkene i 13-15 minutter, til de har blitt gyllenbrune.

Ta dem ut og la de avkjøles på en bakerist.

God bakst!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *