Etter massivt påtrykk etter at dere så årets påskekake på InstagramStory like før helgen, kommer oppskriften på bloggen nå. Èn uke før planlagt, så nå blir det enda flere muligheter for å lage denne herlige sjokoladekaken, med det morsomme fuglereiret på, både før og i påsken!

Kaken må gjerne også lages når det ikke er påske, god som den er. Den er enkel å lage og jeg steker den i en langpanne.

Jeg skal ikke ta æren for å ha funnet opp hvordan man lager et fuglereir som dette, for det kom jeg plutselig over på en side som heter Home Cooking Adventure. Elsker når jeg, som definitivt ikke er en konditor, kan lage kule ting for å pynte en kake med.

Fuglereiret har jeg fylt til randen med ulike påskeegg fra Anthon Berg! Snadder!

Årets påskekake – sjokoladekake i langpanne med sjokoladefuglereir fylt av påskeegg

Sjokoladekaken
300 g romtemperert smør
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
5 egg
300 g hvetemel
50 g kakao
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl melk
1 ¾ dl rømme

Sjokoladeglasuren
100 g mørk sjokolade, 60-70 %
200 g romtemperert smør
400 g melis
60 g kakao
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl rømme
1 ts sitronsaft
1 ts flaksalt

250 g friske bringebær

Sjokoladefuglereir
60 g mørk sjokolade, 60-70 %
20 g glassnudler, som heter vermicelli
Anthon Berg kolibriegg/fugleegg
Anthon Berg sjokoladeegg
Anthon Berg mandelegg
Anthon Berg mandelegg med lakris

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en langpanne på ca. 38 x 30 cm med bakepapir.

Del smøret i mindre biter og ha det i en miksebolle sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk det til det blir luftig og litt hvitere i fargen. Pisk inn eggene, ett og ett. Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron og ha ca. 1/3 av blandingen i bollen. Pisk det inn. Så har du i ca. 1/3 av melken og rømmen og pisker den inn. Gjenta til alt er blandet inn.

Hell røren over i langpannen og glatt den utover. Sett i stekeovnen og stek bunnen i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i formen. Kommer den tørr ut igjen, er kaken ferdig. Om ikke, steker du noen minutter til.

Sett hele formen på en bakerist og la kaken avkjøles.

Glasuren
Til glasuren smelter du først sjokoladen i en mikro eller over vannbad. På verkstedet har jeg induksjonstopp, så der bruker jeg å smelte sjokoladen i kasserolle rett på platen. Bruker hakk 2 (av 14) på varmen. La det avkjøles til romtemperatur.

Ha smør, melis, kakao og vaniljesukker i en miksebolle og pisk til det blir luftig. Pisk inn rømmen, sitronsaften og flaksaltet. Pisk inn den smeltede sjokoladen til slutt.

Fuglereiret
Kle en liten skål med plastfolie inni og en like stor med plast utenpå. Jeg bruker type skåler som jeg spiser frokostblanding av.

Smelt sjokoladen. Glassnudlene bruker å ligge i litt avlange nøster, så røsk et fra hverandre til det blir rotete. Det er mulig du må klippe opp litt i kantene på nudlene også. Nudlene skal ikke legges i bløt, men være harde. Bland dem med den smeltede sjokoladen og legg dem oppi den skålen med plastfolie inni. Fordel nudlene sånn at det er mest i bunnen og at det går litt oppover kantene. Så legger du den andre skålen oppi og presser den lett ned. Sett skålen i kjøleskapet.

Montering
Jeg har verdens verste øyemål, så jeg bruker linjal når jeg skal finne midtlinjen på kaken og deler den i to.

Legg den ene kakedelen på et serveringsfat. Legg den gerne med bunnen opp. Bunnen er som regel glattere og jevnere og dermed lettere å fordele glasur jevnt utover.

Fordel over halvparten av glasuren. Klem bringebærene lett sammen med fingertuppene før du legger dem og fordeler dem utover glasuren. Jeg klemmer dem sammen og legger dem (ikke setter dem) bare for at det ikke skal bli for mye luft mellom kakelagene.

Legg på den andre kakedelen – den opp med bunnen opp. Og fordel resten av glasuren over.

Finn frem fuglereiret og plasser på kaken, og fyll det opp med massevis av Anthon Berg påskesjokolade.

Kaken holder seg fint i kjøleskapet i flere dager. Ta den ut slik at glasuren rekker å bli myk før servering.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar til Tove Kristoffersen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *