Ukemeny for uke 14
Straks klart for en ny uke, folkens! Det spirer og gror ute og jeg har klippet med meg de første stråene med gressløk for å ha i eggerøren. Elsker våren!
Hver uke prøver jeg å lage en ukemeny som har varierte råvarer, hvor det er både vegetarmiddag, fisk, hvitt- og rødt kjøtt og hvor middagene på de vanlige hverdagene er forholdsvis kjappe å lage – og om de ikke er superkjappe, bruker de å være type ovnsretter som nesten lager seg selv.
Håper at du finner mye som du har lyst til å prøve deg på denne uken også! Ønsker deg en strålende fin uke. Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 1. april – Wraps med egg og røykelaks
Dette tenker jeg er en fin “rydd opp i kjølskapet og tørrvareskapet”-middag. Kanskje ligger det noen tacolefser fra helgen i skuffen og muligens litt røkt laks eller kanskje noen kyllingbiter i kjøleskapet. Bruk det du enn måtte ha, og kok noen egg – og kanskje litt ris – for å fylle opp lefsene, så har du en enkel, billig og god middag.
Tirsdag 2. april – Pasta med karbonadedeig og brokkoli
Her har jeg lagd en skikkelig kjapp og supergod hverdagsmiddag med karbonadedeig, pastaskruer, seterrømme og brokkoli. Nam!
Onsdag 3. april – Pasta med pesto og to sorter pølse
Jeg har sagt det mange ganger før, og kan gjenta det til det kjedsommelige: Jeg elsker hjemmelaget basilikumpesto! Kommer aldri i verden til å bli lei – og det passer til SÅ mye!
Torsdag 4. april – Kotelettgryte med pærer
Denne vet jeg at det er mange av dere som har laget mange ganger. Gode smakskombinasjoner med koteletter og pære. Og så er det deilig med en middag hvor alt lages i samme gryte.
Fredag 5. april – Vegetarlasagne
Det er masse gode smaker i denne vegetarversjonen av en lasagne! Og, den kan også veldig gjerne serveres til de som vanligvis spiser lasagnen sin med kjøtt i 😉
Lørdag 6. april – Ostefylte laksefileter og fransk ratatouille
Dette er en god, gammel klassiker i familien – laksefileter fylt med kremost, servert med ratatouille. Ratatouille er en klassisk fransk tomatsaus lagd av et utvalg gode grønnsaker og tomater.
Søndag 7. april – Kyllingsnitsel med salviesmør
Dette er god mat, folkens! Saftige, panerte kyllingfileter med massevis av salvie sammen med sprøstekte potetbåter! Det er så godt!
Bestandig poppis med ostekake! Denne er intet unntak!
Ukens gjærbakst – Vaniljeboller med bringebær
Nystekt, søt gjærdeig er jo pr definisjon skumle saker! Nesten umulig å spise bare litt.
Disse vaniljebollene med bringebær passer godt inn i den definisjonen. De er kjempegode! Luftige og smakfulle. Og de dufter dessuten så utrolig deilig i hele huset når den stekes!
En riktig god uke til deg!