Oh la la! Fazer, du vet – de som lager Tyrkisk Pepper og Dumle – har kommet ut med en serie med fire ulike melkesjokoladeplater! Èn naturell melkesjokolade, én med salt karamell, én med Dumle og én med Tyrkisk pepper!

Sjokoladen er kjempegod og jeg falt like gjerne for alle de fire variantene! Som en STOR Tyrkisk Pepper-elsker gjennom mange må jeg si at jeg elsker de små harde og salte lakrisbitene i sjokoladerutene. Og for ikke å glemme karamellbitene fra Dumlesjokoladen.

Jeg måtte jo prøve å lage skikkelig sjokoladekjeks med disse sjokoladeplatene! Og de innfridde! Her har jeg brukt Fazer melkesjokolade med Dumle. Du må gjerne også prøve oppskriften med de andre variantene.

Chocolate chip cookies

til ca. 20 cookies

125 g romtemperert smør
50 g hvitt sukker
75 g mykt brunt sukker
1 ts vaniljesukker
160 g hvetemel
¼ ts bakepulver
1 egg
1 plate – 145 g Fazer melkesjokoladeplate med Dumle

Sett stekeovnen på 190 grader over og undervarme og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha smør og alle de tre sukkervariantene i en miksebolle og pisk det luftig. Det tar 3-4 minutter.

Ha i egget og pisk det inn.

Så har du i hvetemelet og bakepulveret og rører det inn også. Bare rør til det er blandet inn, ikke mer enn nødvendig.

Hakk opp sjokoladeplaten og rør inn alle bitene. Det bruker jeg å gjøre med en slikkepott.

Fordel deigen i 20 like store kuler. Har du en liten isskje, er den fin å bruke til dette. Eller du kan bruke to teskjeer. Samme hva du bruker, er det lurt å klemme kulene litt flate med hånden før du setter ett og ett brett inn i stekeovnen på nest nederste rille. Jeg steker dem i 12 minutter.

Ta ut brettet og la kjeksene ligge rolig i noen minutter før du legger dem over på en bakerist og lar dem avkjøles der.

Dette blogginnlegget har jeg skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.

.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei!!
    Jeg ønsker å melde meg AV deres mail-liste. Ser ikke ut som det er like lett som å mld seg PÅ… Hvordan gjør man det?

    • Du kan melde deg av nyhetsbrevet nederst på brevet, Birgitte. Nå har jeg meldt deg av 🙂 God påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *