Mørt lammekjøtt, mild couscous, skarp fetaost og syrlige granateplekjerner! Disse smakene passer SÅ godt sammen og er et herlig tilskudd til lammerepertoaret mitt iallfall. Smakene brukes mye i Midt-Østen og Nord-Afrika.

Du kan bruke både lammeskanker, lammelår og lammebog til denne retten. Ja, du kan lagtidssteke grytekjøtt av lam også, som du bare river opp i mindre biter før servering.

Har du rester av lammelåret liggende? Da er dette en perfekt måte å bruke det opp på! NAM!

Du finner oppskrift til klassisk stekt lammelår her!

Her serverer jeg naan til også – bare for å gjøre måltidet helt perfekt – iallfall etter mine smaker.

Klikk deg inn her for å finne oppskrift på hjemmelagde naan.

Og klikk deg inn her for å finne oppskrift på deilig yoghurtdressing til å servere til.

Couscoussalat med lammekjøtt, fetaost og granateplekjerner

til 4 personer

Lammekjøttet
ca. 1 kg lammekjøtt med bein (lammebog, lammelår, eller grytekjøtt)
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
½ dl vann

Couscousen
4 dl couscous
4 dl kokende vann
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje
50 g pistasjenøtter

Resten av salaten
1 granateple
200 g fetaost
10-15 greiner bladpersille
50-100 g ferdig blandet grønnsalat
nykvernet pepper
salt
noen ss balsamicoeddik – gjerne av en kremet type

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.

Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Har du et helt lår (som jo veier mer enn 1 kg) kan du steke det etter denne oppskriften!

Mindre kjøttstykker kan du ha i en gryte sammen med vannet, legge over et lokk og steke til kjøttet er mørt – det vil ta et sted mellom 2 og 4 timer, avhengig av hvor store kjøttstykkene dine, og hvilke deler du bruker av lammet.

Ha couscousen i en bolle som tåler høy varme. Ha over halvparten av saltet og litt nykvernet pepper og rør rundt. Hell over det kokende vannet og legg en tallerken på toppen av bollen, som et lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.

Ta lokket av couscousen. Bruk en gaffel til å røre luft inn i couscousen og til å fjerne eventuelle klumper. Hell over 2 ss olivenolje og rør inn både den og nøttene. Smak til med salt og pepper.

Del opp granateplet og bank eller plukk ut kjernene. Jeg bruker å gjøre dette nedi oppvaskkummen for å unngå mest mulig søl. Smuldre opp fetaosten og hakk opp persillen. Bland alt dette, samt grønnsalaten med couscousen og smak til med salt og pepper.

Riv lammekjøttet fra hverandre og ha over couscousen og salaten. Fordel en kremet balsamicoeddik over til slutt like før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei! Takk for fin blogg. Blir det like bra med bulgur? Synes det blir bedre med litt større korn 🙂

Legg igjen en kommentar til Tine Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *