Ukemeny for uke 23

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 23

Tenk, nå er det sommer folkens! Første juni er passert og vi er klare for å innta sommeren! Herlig! Jeg elsker det faktum at det nå er så grønt rundt husene og at alt jeg har plantet og sådd fremdeles lever i beste velgående – det er ingen selvfølge, for det rakk å komme noen små frostnetter etter at mesteparten hadde kommet i jorden. Gleder meg stort til jeg kan begynne å høste noen av godsakene!

Jeg satser på at det skal bli noen godsaker å spise i denne ukemenyen også! Og det håper jeg at du  er enig med meg i 🙂

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 3. juni – Thailandsk fiskesuppe

Man bare MÅ bli glad når maten er fargerik! Det blir iallfall jeg! Jeg kan drysse over hele potten med koriander bare over min porsjon, så godt synes jeg koriander er. Men jeg vet at koriander er en enten-eller urt, så bruk så mye eller lite som smaken din tilsier.

 

Tirsdag 4. juni – Kyllingsalat med linser og egg

Enkelt, sunt og hele familien elsker det (kutter bare ut kyllingen til vegetarfotografen). Jeg krever definitivt ikke mer enn det av en tirsdagsmiddag!

 

Onsdag 5. juni – Langpannekake med bacon

Nå er det jammen lenge siden langpannekaken har vært med i en ukemeny, så nå var det på tide! Denne bruker å være superpoppis å servere.

 

Torsdag 6. juni – Kjærlighetssuppe

Hvis du har en løpstikkeplante stående i en kjøkkenhage eller et bed, er den super å bruke i suppe! Om du ikke har det, kan du også bruke stangselleri.

 

Fredag 7. juni – Vegetarlasagne

Lasagne er veldig kjekt å lage vegetarisk, ikke bare med kjøtt. Jeg savner iallfall ikke kjøttet i denne varianten.

 

Lørdag 8. juni – Grillet torsk med bacon og tomater

Dette er skikkelig godt å legge på grillen!  Torskebiter surret inn i baconskiver sammen med grillede tomater, kokt ris og en skikkelig sprø, grønnsalat.

Om det ikke er grillvær, kan du godt lage dette inne på kjøkkenet også.

 

Søndag 9. juni – Saftige grillspyd med hjemmelaget potetsalat

Du vet liksom at det er sommer når det står hjemmelaget potetsalat på bordet! Å, det er så godt! Denne har jeg laget med yoghurt og bitte litt majones, rødløk og paprika, og selvfølgelig poteter da! Og når det kan serveres sammen med disse grillspydene, da blir iallfall jeg fornøyd.

 

Ukens kake – Bringebærpai med smuldretopping

Knallgod bringebærpai! Den er en kopi av den superpopulære blåbærpaien som også ligger her på bloggen. Du må gjerne bruke frosne bringebær til paien.

 

Ukens gjærbakst – Pitabrød med litt grovt mel

Er så kjekt å ha noen pitabrød liggende klar i fryseren til masse forskjellige middager. Og så er de supre å fylle med godt pålegg å ha til lunsj eller kveldsmat.

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon