Bellini med rabarbra
Italienerne har sin bellini, laget med most fersken. Her har jeg laget en herlig versjon med rabarbra! Denne herligheten er kokt, most rabarbra med litt krydder, avkjølt og blandet med prosecco. Nam!
Jeg tenker at den er perfekt å servere som en sommerlig velkomstdrink hvis du skal ha selskap, eller hvis du bare vi nyte sommerfølelsen en kveld.
Det var en av mine Instagramfølgere – titti.od – som kom med navneforslagene etter å ha sett InstaStory fra fotoshooten. Så da ble det det herlige navnet RABLINI!
Kos deg!
Ingredienser
300 g rabarbra
100 g sukker
3 dl vann
1 kanelstang (-stenger)
1 ts vaniljesukker
1 flaske prosecco
Slik gjør du
Del rabarbraen i biter og ha i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene, unntatt proseccoen. Kok opp å la det småkoke i 7-10 minutter, til rabarbraen har blitt kokt i stykker.
Sett det til avkjøling. Ta ut kanelstangen og sil det så over i en bolle.
Når det skal serveres, synes jeg det er best å helle rundt ¼ av flasken oppi bollen og blande det godt sammen. Så kan du fordele det i glassene og helle over resten av proseccoen.
Her har jeg pyntet glassene litt først. Da tar jeg litt sitronsaft på en asjett og setter glasset opp ned på det, så dypper jeg glasset rett i en tallerken med sukker på.
Rablini’n var jammen god😋
Herlig, Ann-Iren! Da er vi enige 🙂
Hva har du servert til der? Popcorn av noe slag?
Hei Marianne! Ja, det er ferdigkjøpt karamellpopcorn – som er farlig godt – fra et norsk firma i Kristiansand som heter Caramelcrunch.
Renser du rabarbraen?
Hei Trine! Hvis det er veldig tykke rabarbrastilker, så er det kjekt å rense dem. Men bruker du forholdsvis små stilker, er ikke det nødvendig.
Heia:)
Hvor lenge kan man oppbevare saften i kjøleskapet?
Kan den fryses?
Hei!
Den holder i ca. 1 uke i kjøleskapet – og ja, den er kjempefin å fryse.