Spareribs med den beste grillsausen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer 15 minutter

Porsjoner: 8

Spareribs med den beste grillsausen

Denne grillsausen har virkelig fulgt med meg på grillfronten i mange år og den er bare så INNMARI GOD! Beklager – her var det ingen ydmykhet å spore. Ha ha ha!

Grillsausen er helt super å pensle på både grillet kylling og på ulike grillspyd, og så er den som skapt for spareribs! Da er det bare å finne frem en bunke med servietter for dette er skikkelig deilig klinemat.

Spareribs krever litt planlegging, for du må kanskje bestille rå spareribs i kjøttdisken eller hos en lokal slakter, men vit at restultatet er verdt hvert eneste sekund planlegging. Jeg synes iallfall at den hjemmelagde versjonen er så utrolig mye bedre enn alt jeg har smakt av ferdigkjøpte spareribs.

Jeg synes spareribsene blir aller saftigst når jeg koker dem møre først før grillsausen smøres på og de gjøres ferdige. Du kan også steke dem i stekeovnen på 150 grader i ca. 1 time og 45 minutter, til du kjenner at beinene begynner å løsne.

Du kan koke spareribsene i øl (blir kjempegodt), cola (blir veldig søtt, men da kjører du skikkelig Sørstatstradisjon) og du kan koke i vann tilsatt salt, pepper og et larubærblad eller to. Og, har du stekeovn med dampfunksjon, kan du dampe dem ferdig der. Det bruker jeg som oftest å gjøre. Da må jeg tilsette all smak i etterkant. Jeg bruker dessuten å dampe- eller koke opp mye på én gang, og fryse ned det jeg ikke bruker med en gang. Grillsausen er også fin å fryse ned. Da er jeg bare noen minutter fra et gourmetmåltid når som helst (så lenge som jeg husker å ta det opp fra fryseren).

Fordi det er så mye bein i spareribs, bruker jeg å beregne 300 gram rå spareribs pr person.

Coleslawen du ser på bildet, finner du oppskriften på her!

PS! Selv om jeg har kategorisert dette som grillmat, liker jeg faktisk like godt å lage det i stekeovnen. Og godt er jo det, for da kan jeg lage det hele året rundt!

Ingredienser

Spareribsene
2.5 kg rå spareribs
øl
cola (med sukker)

Grillsausen
1 løk
3 fedd hvitløk
50 g smør
0.5 ts salt
nykvernet pepper
150 g mykt, brunt sukker
100 g sirup
500 g ketsjup
1.5 dl hvitvinseddik
1 ts kajennepepper

Slik gjør du

Hvis du ikke har øl og cola, så kan du bruke vann, 2 ts salt, 10 pepperkorn og 2 laurbærblad i stedet. Det må være nok til å dekke spareribsene.

Ha spareribsene i en romslig kasserolle. Del ribbene eventuelt i to sånn at de får plass i bunnen av kjelen.  Fyll over øl, cola eller vann og krydder. Legg på et lokk og kok opp. La det være oppunder kokepunktet i ca. 1 time og 30 minutter, til kjøttet begynner å løsne fra beinene.

hvis du har dampovn, kan du også legge kjøttet på en rist i stekeovnen og dampe det på 100 % damp og 96-98 grader like lenge.

Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha i en kjele sammen med smør, salt og pepper og la det smelte sammen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter til løken har blitt myk og blank.

Tilsett resten av ingrediensene (jeg bruker å sette kasserollen på en vekt for å måle opp), kok opp igjen og la sausen småkoke i 5-6 minutter. Smak til for å kjenne at sausen er passe krydret.

Når du nå skal enten grille eller steke spareribsene med grillsausen, er det ganske så klinete saker, så da liker jeg å legge et dobbelt lag med aluminiumsfolie på enten grillen eller på en stekerist før jeg pensler kjøttet rikelig på begge sider og legger det over direkte varme på grillen eller under grillelementet i stekeovnen. Snu og vend på kjøttet innimellom og pensle på ett eller to lag til med grillsaus etterhver som det første laget størkner til.

Grill eller stek til kjøttet blir gyllenbrunt og får mørke grillflekker.

Skjær kjøttet i tynne ribber før servering.

Server gjerne ekstra grillsaus til ribbene.

God middag!

4 kommentarer til “Spareribs med den beste grillsausen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon