Stekt ostekake med jordbær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 20 minutter + noen timer avkjøling

Porsjoner: 1

Stekt ostekake med jordbær

Herlighet, folkens! Den norske jordbærsesongen er over oss igjen og det er jo virkelig en av de beste sesongene som finnes! Selv om de utenlandske jordbærene blir bedre og bedre, når de de norske bærene bare sånn akkurat til midt på kneet eller noe deromkring.

Etter at jeg for noen år siden begynte å steke ostekakene mine i vannbad, har jeg helt unngått at de sprekker opp når de avkjøles. Jeg bare pakker kakeformen inn i aluminiumsfolie før jeg setter den i en langpanne og heller i ca. 2 liter med kokende vann. Da blir kaken mye mer skånsomt stekt, så prøv det gjerne neste gang du også.

Du kan gjerne lage denne ostekaken med både bringebær og blåbær istedenfor jordbær. Det blir også supergodt!

Ingredienser

Kakebunnen
100 g smør
300 g digestivekjeks
25 g kakao

Ostekakemassen
600 g kremost, helfet naturell
1 ts vaniljesukker
225 g sukker
4 dl seterrømme
3 egg
1 sitronskall
150 g jordbær

Jordbærsaus og pynt
500 g jordbær
100 g sukker

Slik gjør du

Legg bakepapir i bunnen av en rundform på 22 cm og sett stekeovnen på 165 grader varmluft.

Smelt smøret til kakebunnen. Ha kjeksene og kakaoen i en matprosessor og kjør knivene rundt til det blir helt smulete. Ha i smøret og kjør det sammen. Hell det over i kakeformen og klem det sammen i bunnen og litt oppover kantene. Kle formen med aluminiumsfolie på utsiden og kok opp 2 liter vann.

Sett formen i kjøleskapet mens du gjør klart ostekakemassen.

Ha kremosten i en miksebolle og pisk til den er glatt og klumpfri. Ha i vaniljesummer og sukker og pisk det inn før du har i seterrømmen og pisker den inn også.

Ha i eggene, ett og ett og rør dem inn for hånd. Til slutt vasker du sitronen godt før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet og vender inn i røren.

Skjær jordbærene i synne skiver og legg over kjeksbunnen. Hell så osterøren over.

Sett formen i en langpanne og hell i det kokende vannet. Stek kaken i 60 minutter. Ta den ut etter 1 time selv om den ikke er helt fast i fisken.

La kaken avkøles og sett den i kjøleskapet i noen timer sånn at den får satt seg.

Gjem unna ca. 100 gram av jordbærene til sausen. Resten rører du sammen med sukkeret. Rør til sukkeret er helt oppløst. Bruk så en stavmikser til å mose det til en klumpfri saus. Resten av jordbærene deler du opp og ynter med sammen med sausen.

Sausen du ikke heller over kaken, har du i en liten mugge ved siden av, så kan alle spe på med litt ekstra saus når de forsyner seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon