Ukemeny uke 27

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 27

Juli, folkens! Tenk nå har halve 2019 gått og vi har kommet oss inn i den sjuende måneden i året. Jeg tar det nok en gang som et tegn på at jeg begynner å bli gammel, det faktum at dagene og ukene bare flyr avgårde!

Jeg antar at mange av dere har ferie nå eller begynner å se frem mot sommerens ferie. Vi hra ingen store ferieplaner i år. Tenker å være på hytta en del og bli ferdige med det oppussingsprosjektet som vi startet hjemme i fjor sommer. Tror det skal bli en god kombo.

Det er full sommer over ukemeyen også, så får vi satse på at være også gir oss alle de gode sommervibbene!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 1. juli – Laks med pasta og grønnsaker

Vi lager nok en eller annen variant av denne middagen hver eneste uke! Så kjapt og enkelt å lage og alle liker smakene.

 

Tirsdag 2. juli – Kyllingwraps med avokado og rømme

Her kommer et smart tips til alle som vil at kyllingfileten skal stekes ferdig ekstra fort! Del den i to på langs sånn at den blir bare halvparten så tykk. Gjør du det først, lager du ferdig denne middagen på noen få minutter.

 

Onsdag 3. juli – Herlig salat med kjerner og frø

Perfekt sommermat!

 

Torsdag 4. juli – Kjøttboller med spagetti og tomatsaus

Blir virkelig aldri lei denne kombinasjonen: spagetti kokt i godt saltet vann, hjemmelagde kjøttboller og tomatsaus! Nam! Husk at kjøttboller er riktig så raskt å lage!

 

Fredag 5. juli – Torsk med pesto i filodeig

Dette er knallgodt! Torskefileter med god pesto pakket inn i filodeig og stekt i ildfast form sammen med fargerike tomater. Du kan også bruke butterdeig om du ikke får tak i filodeig.

 

Lørdag 6. juli – Ribberull på grillen

Dette er, etter min mening, den ultimate grillmiddagen! Ta opp den ekstra ribben fra jul som aldri har blitt spist opp eller bestill en i den nærmeste kjøttdisken. Bein den ut selv eller kjøp den ferdig utbeinet, fyll ribben med urter og hvitløk og lag et fantastisk måltid!

 

Søndag 7. juli – Saftig kylling med råstekte poteter og chimichurri (reklame for eget krydder)

«Å, dette var skikkelig sommermat!» lød budskapet hjemme da det ble satt på middagsbordet! Og for en sommerelsker som meg, er jo det den perfekte tilbakemeldingen. Jeg spiser dette gjerne til middag hele året, så kan jeg drømme om varme, solrike dager når vinden uler rundt hushjørnene.

 

Ukens dessert – Vannmelon, jordbær og moreller med mascarponekrem

Snadder! Her snakker vi sesongvarer på sitt aller beste!

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie ciabattas

Om ikke italienske tøfler er det som frister deg aller mest, skal jeg skynde meg å skrive at her snakker vi ikke om sure, lodne tøfler, men om nybakte brød! Ciabatta betyr nemlig tøfler eller slipperser – på italiensk.

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon