Oh la la! Makroner er skikkelig lekre og akkurat passe jålete småkaker! Og skikkelig gode! Jeg liker også veldig godt at en makron er én (egentlig to hvis man er litt dannet) munnfull 🙂 Og synes man at det er litt for lite med én, ja da er det jo bare å ta en til. Det er privilegiet man har når man har bakt dem selv.

Èn av de mest leste kokebøkene jeg har heter «Egg» og er skrevet av Michel Roux. Han er en fransk mesterkokk bosatt i England, og han har altså skrevet denne boka, som er full av kjempegode oppskrifter.  Oppskriften på disse makronene har jeg fra denne boken. Oppskriften er veldig enkel og makronene blir veldig fine. Det står ikke i originaloppskriften, men jeg både banker stekebrettet hardt i kjøkkenbenken en gang eller tre etter at jeg har sprøytet ut makronene og jeg lar dem tørke i 30 minutter før jeg steker dem. Da hever de seg kjempefint når de stekes og de sprekker ikke. 

Bringebærkremen smaker masse av bringebær og blir tykk og mektig av smøret jeg rører inn til slutt. En perfekt kombo til de søte makronene.

Makroner med bringebærkrem

til 20 doble makroner

Makronene
3 eggehviter (65 gram)
40 g finkornet sukker*
rød konditorgele – kan utelates
180 g melis
100 g mandelmel eller blansjerte og malte mandler**

Bringebærkrem
300 g bringebær, du kan godt bruke frosne
75 g sukker
100 g romtemperert smør

*Du får kjøpt helt finkornet sukker i velassroterte dagligvarebutikker. Hvis du ikke får tak i det, kan du kjøre vanlig sukker i matprosessoren i 1 minutt, så blir det også finkornet.

**For å blansjere mandler heller du kokende vann over mandlene og la dem ligge i vannet lenge nok til at skallet begynner å løsne. Fjern skallet før du har mandlene i en matprosessor og kjører knivene rundt til de blir helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern til denne jobben.

Start med bringebærkremen, så rekker den å bli avkjølt til makronene er ferdig.

Ha bringebærene og sukkeret i en kjele og kok opp. La det småkoke i 20 minutter. Rør rundt innimellom.

Bruk en stavmikser til å mose syltetøyet helt før du siler det slik at du fjerner alle kjernene. La det avkjøles før du deler smøret i små terninger og pisker inn.

Ha eggehvitene til makronene i en helt ren miksebolle og pisk til de danner et hvitt skum. Ha i sukkeret litt etter litt mens mikseren går på full styrke og pisk til du har en luftig og glatt marengs. Skal du bruke konditorgele, har du det i så snart sukkeret er pisket inn. Du kan ikke bruke vanlig konditorfarge. Da får du alt for løs røre.

Bland sammen melis og mandelmel (eller malte mandler) og sikt det inn i marengsen. Fold det inn med en slikkepott.

Fest en  tyll (sprøytetupp) på ca. 1 cm i diameter i en sprøytepose og ha i røren.

Legg bakepapir på 2 stekebrett og fordel røren i små knapper på ca. 4 cm i diameter. La det være litt luft mellom dem.

Bank stekebrettet hardt i benken 2-3 ganger for å slå ut eventuelle luftbobler i makronene. La brettene stå i ca. 30 minutter, til det har dannet seg en tynn, tørr hinne på toppen.

Sett samtidig stekeovnen på 140 grader varmluft.

Stek makronene i 17-20 minutter. Hvis stekeovnen din ikke steker helt jevnt, kan du bytte plassering på de to brettene etter 12 minutters steking.

La makronene ligge på stekebrettet til de er nesten kalde før du har dem over på en bakerist.

Ha bringebærkremen i en sprøytepose og fordel på halvparten av makronene. Sett sammen to og to makroner.

Makronene holder seg fint i kjøleskapet noen dager. De kan også fryses.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *