Ukemeny for uke 28

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 28

Hei godtfolk og fortsatt god sommer til dere alle! Selv om den store sommervarmen ikke har kommet ennå (jeg har fremdeles håpet om at den kommer) står dørene ut åpne stort sett fra vi står opp og til vi legger oss, og grillen er endelig tatt skikkelig i bruk denne uka. Jeg satser på at det får fortsette i uka som kommer også.

Jeg håper du blir fristet av ukemenyforslagene mine sånn at du tester dem ut! Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 8. juli – Saftig torsk i spekeskinke

Kombinasjonen torsk og bacon er i mitt hode bestandig vellykket! Det hvite, flakete fiskeskjøttet sammen med gyllenbrunt og sprøstekt bacon får meg til å spise akkurat litt mer enn jeg hadde tenkt. Bestandig!

 

Tirsdag 9. juli – Vegetarkaker med squash og ost

Disse vegetarkakene er skikkelig gode, og de er også fine å fryse ned, så lag gjerne en stor porsjon når du er igang.

 

Onsdag 10. juli – Yoghurtmarinerte kyllingspyd

Jeg er veldig glad i å lage spyd når jeg griller. Kyllingspyd, fiskespyd, biffspyd og grønnsaksspyd. Alt blir hakket mer spennende når det træs på et spyd, ikke sant 😉

 

Torsdag 11. juli – Kyllingsalat med linser og egg

Superenkel og kjapp middag for hele familien!

 

Fredag 12. juli – Saftige koteletter med fløtegratinerte potetbåter

Jeg er skikkelig svak for en saftig og godt krydret svinekotelett! For saftig, det må den være. Og det kan innimellom by på problemer når man kjøper de ferdige pakkene i butikken. De har en tendens til å være veldig tynt oppskåret. Da blir de lettere tørre enn når du bruker tykkskårne.

 

Lørdag 13. juli – Ferske reker med salat og hvitløksmajones

Ja, jeg vet at du ikke trenger en egen oppskrift for å kunne legge rekene på et serveringsfat, men kanskje du har lyst til å sjekke ut oppskriften på aïoli, eller hvitløksmajonesen! Jeg synes iallfall at den er skikkelig god.

 

Søndag 14. juli – Quinoasalat med biff og grønnsaker

Dette er rett og slett en herlig middag! På sommeren tilbereder jeg det aller meste på grillen, mens jeg resten av året bruker grillpannen! Du kan jo selvfølgelig også bruke en helt vanlig stekepanne når du tilbereder både kjøttet og grønnsakene. Jeg er bare litt ekstra svak for de svarte stripene etter grillristen eller -pannen.

 

Ukens kake – Jordbær- og bringebærkake

Klar for en deilig kake i helga? Da kan du rett og slett lage denne! Den ser ut som en pai, men det er faktisk en kakebunn jeg lager og trykker ut i paiforma, så den går enda mye fortere å lage enn en paideig. Den får en litt karamellaktig smak. Veldig god.

 

Ukens gjærbakst – Svenske knekkebrød

Hm! Er knekkebrød gjærbakst, tenker du kanskje? Jepp! Disse er det. Jeg bruker en halv pakke med gjær i deigen, noe som gir dem en akkurat passe luftighet under sprøheten.

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon