Saftig sjokoladekake med masse deilig glasur
Oh la la! Sjekk ut denne saftige SJOKOLADEKAKEN med masse deilig glasur!
Dette er en supersaftig og veldig lettvint sjokoldekake med store mengder sjokoladeglasur! Det er faktisk så mye sjokoladeglasur at du kan tillate deg å ta en skje eller to til prøvesmaking mens du holder på, uten å engste deg for at kaken da blir kjip.
Du trenger ingen kjøkkenmasin for å lage denne kaken. En bolle og en visp duger lang vei!
Teksten fortsetter under annonsen
Skal du ha selskap og har lyst til å være litt i forkant med matlagingen, kan du godt lage denne kaken to dager i forveien og bare la den stå i kjøleskapet så lenge. Den vil fremdeles være like saftig.
Har du ikke to rundformer?
Om du ikke har to rundformer på 22 cm i diameter, kan du også helle all røren over i en langpanne og så steke det som én stor bunn og så dele den i to etterpå. Da får du en akkurat like god, firkantet kake.
Teksten fortsetter under annonsen
Ingredienser
300 g hvetemel
50 g bakekakao
3 ts bakepulver
1 ts natron
200 g sukker
50 g mykt, brunt sukker
4 egg
1.5 dl rømme
1 dl melk
1.5 dl solsikkeolje
Sjokoladeglasuren
125 g romtemperert smør
600 g romtemperert naturell kremost
1 ts vaniljesukker
75 g bakekakao
375 g melis
2 ts sitronsaft
kakestrøssel
Slik lager du saftig sjokoladekake med masse deilig glasur
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen av formene.
Ha alt det tørre til bunnene i en bolle. Bruk en visp for å vispe det lett sammen sånn at du fjerner alle eventuelle klumper i melet og kakaoen.
Ha i alle de våte ingrediensene og rør det sammen før du fordeler røren i de to rundformene. Har du bare én form, kan du steke alt i én og samme også. Da må du bare beregne litt lengre steketid.
Stek bunnene i ca. 25 minutter. Stikk en kakepinne midt i bunnene for å se om de er gjennomstekte. Er pinnen tørr når du tar den ut, er bunnene ferdigstekte. Dersom ikke, steker du i noen minutter til.
Legg bunnene over på en bakerist. Etter noen minutter fjerner du kakeformene og legger bunnene opp ned på risten. La bunnene avkjøles.
Teksten fortsetter under annonen
Glasuren
Ha smøret til glasuren i en miksebolle og pisk til det har blitt litt fluffy og er helt klumpfritt. Så har du i kremosten og pisker det godt sammen. Ha i resten av ingrediensene og pisk veldig forsiktig sammen, sånn at melisen ikke flyr ut i hele rommet. Når melisen er blandet inn, pisker du litt kraftigere noen runder.
Hvis kakebunnene har blitt veldig mye høyere midt oppå enn rundt, skjærer du vekk litt av toppen før du legger én av bunnene opp ned på et kakefat. Fordel halvparten av glasuren over før du legger den andre kakebunnen på toppen. Legg den også opp ned.
Fordel resten av glasuren fint utover kaken før du drysser over litt strøssel, dersom du bruker det.
God bakst!
Går det fint å bruke kefir istedet for rømme?
Ja, det går fint. Lykke til!
Bedre kaken og den er så saftig!!
Kan jeg putte i mer melis i glasuren for å få den mer fastere? Eller er det noe annet jeg kan tilsette? Vil gjerne lage mønster på kaken 🫶🏻
Denne glasuren er ikke veldig bra for å lage mønster. Den vil lett bli alt for søt om du tilsetter mer melis. Jeg ville heller gått for en smørkremglasur da, tror jeg. Du finner en her: https://frutimian.no/2015/06/23/mork-sjokoladekake-med-smorkremglasur-2/
Tusen takk for oppskriften, kjempe god kaken! Spiser nå 🙂
Herlig! Så hyggelig å høre!