Det er utrolig fort gjort å lage chiapudding! Ja, det går altså så fort at man nesten ikke kan snakke om matlaging i det hele tatt. For å lage én av de porsjonene du kan se på bildene her, heller du rett og slett 2 dl ønsket melk (se lenger ned) i et glass og rører inn 3 ss med chiafrø. Så setter du glasset i kjøleskapet og lar det stå der i noen timer. Skal du spise chiapuddingen til frokost, gjør du dette på ettermiddagen/kvelden før, så er det ferdig frokost neste dag!
Du får kjøpt chiafrø i vanlige dagligvarebutikker. Chiafrø er bra for fordøyelsen og er rik på både antioksidanter og omega 3-fettsyrer. Frøene absorberer dessuten væske opptil 10 ganger sin egen vekt, så chiapuddingen vil være helt flytende når du rører den sammen og setter den i køleskapet.
Chiafrøene smaker ikke mye i seg selv, så det vil være væsken du bruker i puddingen som gir smaken, i tillegg til eventuell topping. Her har jeg bare brukt gresk yoghurt, ferdig frokostblanding – hjemmelaget eller kjøpt – ulike bær og fersk fiken.
PS! Jeg har endret mengdene i oppskriften ut fra det som var opprinnelig, slik at hver pudding nå har 2ss, og ikke 3 ss, med chiafrø som utgangspunkt. Det er den anbefalte mengden med chiafrø per dag.
Chiapudding med fem ulike smaker og toppinger
hver er nok til 1 porsjon
Puddingene fra venstre til høyre
Chiapudding med havremelk
1,3 dl havremelk
2 ss chiafrø
blåbær til topping
Chiapudding med granateple- og bringebærbiola
1,3 dl Biola med granateple og bringebær
2 ss chiafrø
2 ss frokostblanding til topping
bringebær til topping
Chiapudding med rødbetbiola
1,3 dl Biola med rødbeter, eple og lime
2 ss chiafrø
1 toppet ss gresk yoghurt til topping
1 gren solbær til topping
Chiapudding med sjokoladesmak
1,3 dl melk med sjokoladesmak – her bruker jeg en som ikke er tilsatt sukker
2 ss chiafrø
1 toppet ss gresk yoghurt til topping
4-5 hakkede pistasjnøtter til topping
et lite dryss med kanel
Chiapudding med kaffe- sjokoladesmak
1,3 dl melk med kaffe- og kakaosmak – her bruker jeg en som ikke er tilsatt sukker
2 ss chiafrø
1 toppet ss gresk yoghurt til topping
1 fersk fiken til topping
For alle variantene heller du væsken i et glass og rører inn frøene før du setter glasset i kjøleskapet og lar det stå i noen timer eller over natten.
Ha på ønsket topping før servering.
Håper det smaker!
Har lagd chiapudding nå, med laktosefri lettmelk. Synes den alltid klumper seg. Rører i en liten stund etter den har stått i kjøleskapet også. Noen hode tips?
Hei Isabel. Min erfaring er bare at man må røre skikkelig godt i starten og kanskje igjen etter at det har stått en liten stund, så vil klumpproblematikken gå ganske så greit.
Ååh, dette innlegget var fint! Akkurat den inspirasjonen jeg trengte for å hive meg rundt og eksperimentere med chiagrøt. Elsker at fremgangsmåten er så enkel. Dette må testes! Takk! 🙂