Ukemeny for uke 37

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 37

Nå har høsten kommet, altså! Plutselig kom både høstregnet og høsttemperaturen denne uken til Østlandet. Så nå er det bare å tenne masse stearinlys på kveldene og å kose seg med alle de gode norske råvarene som butikkene er fulle av for tiden!

Jeg håper at du blir fristet til å prøve deg på noen av middagstipsene i ukemenyen! Det er så mange av dere som leser ukemenyene for tiden – og jeg får så mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere. Tusen takk til dere alle!

Ønsker deg en strålende fin uke!

Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 9. september – Herlig salat med kjerner  og frø

Oppskriften til denne knallgode salaten har jeg fra George Calombaris, som er en av dommerne i australske MasterChef, og smaken er mesterlig!

Synes du det blir litt for knapt med denne salaten og kokte egg til middag, kan du selvfølgelig steke litt kjøtt eller fisk å servere til.

 

Tirsdag 10. september – Laks med agurksalat og poteter

God, gammel klassiker med en liten vri på agurksalaten!

 

Onsdag 11. september – Kyllingform med grønnsaker og makaroni

Jeg vet at så mange av dere ELSKER kyllingpanner i ulike versjoner! Arvekyllingen har vært den mest leste oppskriften på bloggen i mange år og Tante Torhilds kyllingform ligger også på topp-ti.

Her har du en annen kyllingform som også er skikkelig god!

 

Torsdag 12. september – Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker

Jeg elsker det når det er sånn at maten blir feiende flott uten at man egentlig har gjort spesielt mye for at den skal bli det. Det synes jeg denne staselige laksen er et godt eksempel på. Jeg ovnsbaker grønnsaker og steker bacon og  fiskestykker og voila! så dukker disse lekkerbiskenene opp på tallerkenen!

 

Fredag 13. september – Cannelloni med spinat og grønnkål

Dette er skikkelig snaddermat! Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan. Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!

 

Lørdag 14. september – Ferske vietnamesiske vårruller

Oh la la! Dette er altså så godt!

Har du prøvd ut å lage ferske vårruller selv? Det kan virke litt skummelt sånn i starten, for arkene du bruker er så innmari tynne, men når du først får dreisen på det, bruker det å gå riktig så greit.

De ferske vårrullene kan fylles med veldig mye forskjellig. Her er det risnudler, gulrot- og agurkstrimler i tillegg til svinekjøttdeig som står for hovedingrediensene i rullene.

Lykke til!

 

Søndag 15. september – Baconsurret kyllingfilet fylt med mozzarella

Kombinasjonen kylling og bacon er både velkjent og velbrukt. Og det med god grunn! Den er jo rett og slett skikkelig god. Her lasser jeg i tillegg på med mozzarella, så da måtte det jo bli en slager.

 

Ukens kake – Plommeterte

Denne plommeterten er veldig enkel å lett å lage, og den krever ikke noen form for blindsteking av paiskallet som du må gjøre med mange andre paier.

Perfekt å servere sammen med en kule god is!

 

Ukens gjærbakst – Godt til lørdagskaffen

Blir du like glad som meg når du ser denne kaken? Denne er jeg nærmes vokst opp med og oppskriften er fra oldemor.

 

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon