Dette er en perfekt hverdagsmiddag – og helgemiddag for alle som er glad i gode smaker og enkel matlaging! Jeg sier det bare sånn i all beskjedenhet! Ha ha ha!

For alle dere som har lest mange av oppskriftene mine før, er det ingen overraskelse at jeg er veldig glad i middager som kan lages i én eller maks to gryter – og det vet jeg at det er veldig mange av dere som er også. Det er så utrolig deilig å slippe en stor oppvask når middagen er ferdig.

I dagens gryte bruker jeg én av mine nye krydderblandinger – Fru Timians Gullkrydder – som smakssetter. Den er, som du skjønner, gullfarget og har både gurkemeie og sennep i seg i tillegg til løk, hvitløk, salt, pepper og koriander. Jeg synes den har blitt kjempegod og tenker at den gjør all mat til gull 😉 Om du ikke har fått tak i gullkrydderet, kan du selvfølgelig lage denne kyllinggryten uten også. Tilsett litt gurkemeie hvis du vil ha den gyllen i fargen, som denne har. Og smak deg til med litt eget krydder.

Kyllinggryte med kantareller, persillerot og Fru Timians Gullkrydder

til 4 personer

200 g kantareller
3 ss olivenolje
550 g kyllingfilet
3 fedd hvitløk
2 løk
1 persillerot
1 gulrot
1 ts Fru Timians Gullkrydder
1 grønnsaksbuljongterning eller tilsvarende mengde grønnsaksfond
2 dl vann
2 dl fløte
1 boks, 4 dl, hermetiske kidneybønner
evt. litt salt og pepper
noen basilikumblader over ved servering

Gullris
3 dl jasminris
4 ½ vann
1 ts Fru Timians Gullkrydder

Start med risen. Ha den i en bolle og hell over kaldt vann, rør rundt med fingrene noen ganger og hell av vannet. Gjenta noen ganger til, til vannet blir blankt.

Kok opp 4 ½ dl vann og ha i risen og gullkrydderet, sett på et lokk og skru ned varmen til risen er akkurat på kokepunktet. Kok risen i 10 minutter. Skru av varmen og legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og la den stå (uten å åpne lokket) i 10 nye minutter. Da er risen ferdig.

Børst av kantarellene og del store kantareller i mindre biter før du varmer halvparten av oljen og freser soppen på høy varme til den begynner å få gyllenbrune kanter. Ta dem ut og legg over på en tallerken. Skjær kyllingfiletene i litt store terninger, ca. 3. x 3 cm. Ha resten oljen i gryten og brun kyllingfiletene. De trenger ikke å bli gjennomstekte.

Finhakk hvitløkfeddene og skjær løken i tynne ringer. Persilleroten og gulroten skreller du og deler i små terninger. Når kyllingfiletene er ferdig brunet, skrur du ned varmen litt, har kantarellene tilbake i gryta sammen med resten av det du har gjort klart.

Kvern i Fru Timians Gullkrydder, smuldre i buljongterningen eller hell i fonden, vannet og fløten og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Skyll kidneybønnene i kaldt vann før du har i dem og lar de koke med i 2 minutter til de er gjennomvarme.

Smak til med Gullkrydder og eventuelt litt salt og pepper.

God middag!

Du kan lese mer om hele krydderserien min her!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar til Fru Timian Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *