Kyllinggryte med kantareller og persillerot
Dette er en perfekt hverdagsmiddag – og helgemiddag for alle som er glad i gode smaker og enkel matlaging! Jeg sier det bare sånn i all beskjedenhet! Ha ha ha!
For alle dere som har lest mange av oppskriftene mine før, er det ingen overraskelse at jeg er veldig glad i middager som kan lages i én eller maks to gryter – og det vet jeg at det er veldig mange av dere som er også. Det er så utrolig deilig å slippe en stor oppvask når middagen er ferdig.
I dagens gryte bruker jeg én av mine nye krydderblandinger – Fru Timians Gullkrydder – som smakssetter. Den er, som du skjønner, gullfarget og har både gurkemeie og sennep i seg i tillegg til løk, hvitløk, salt, pepper og koriander. Jeg synes den har blitt kjempegod og tenker at den gjør all mat til gull 😉 Om du ikke har fått tak i gullkrydderet, kan du selvfølgelig lage denne kyllinggryten uten også. Tilsett litt gurkemeie hvis du vil ha den gyllen i fargen, som denne har. Og smak deg til med litt eget krydder.
Ingredienser
200 g kantareller
3 ss olivenolje
550 g kyllingfilet
3 fedd hvitløk
2 løk
1 persillerot
1 gulrot/gulrøtter
1 ts fru timians gullkrydder
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl vann
2 dl fløte
1 boks hermetiske kidneybønner
flaksalt
nykvernet pepper
basilikum noen blader til servering
Gullrisen
3 dl jasminris
4.5 dl vann
1 ts fru timians gullkrydder
Slik gjør du
Start med risen. Ha den i en bolle og hell over kaldt vann, rør rundt med fingrene noen ganger og hell av vannet. Gjenta noen ganger til, til vannet blir blankt.
Kok opp 4 ½ dl vann og ha i risen og gullkrydderet, sett på et lokk og skru ned varmen til risen er akkurat på kokepunktet. Kok risen i 10 minutter. Skru av varmen og legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og la den stå (uten å åpne lokket) i 10 nye minutter. Da er risen ferdig.
Børst av kantarellene og del store kantareller i mindre biter før du varmer halvparten av oljen og freser soppen på høy varme til den begynner å få gyllenbrune kanter. Ta dem ut og legg over på en tallerken. Skjær kyllingfiletene i litt store terninger, ca. 3. x 3 cm. Ha resten oljen i gryten og brun kyllingfiletene. De trenger ikke å bli gjennomstekte.
Finhakk hvitløkfeddene og skjær løken i tynne ringer. Persilleroten og gulroten skreller du og deler i små terninger. Når kyllingfiletene er ferdig brunet, skrur du ned varmen litt, har kantarellene tilbake i gryta sammen med resten av det du har gjort klart.
Kvern i Fru Timians Gullkrydder, smuldre i buljongterningen eller hell i fonden, vannet og fløten og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Skyll kidneybønnene i kaldt vann før du har i dem og lar de koke med i 2 minutter til de er gjennomvarme.
Smak til med Gullkrydder og eventuelt litt salt og pepper.
God middag!
Du kan lese mer om hele krydderserien min her!
Hei
Kan det brukes tørket kantareller?
Ja, det går fint å bruke, Jenny!
Hei, fru Timian,
Jeg (vi) er så glad i maten din !Det er alltid stas å få et nytt brev med gode forslag !
Nå lurer jeg på hvor jeg får tak i krydderblandingene dine !
Beste hilsen fra
Mona i Horten.
Hei Mona!
Så hyggelig å høre!
Her ser du forhandlerlisten min: https://frutimian.no/krydder/
Hvor mye hvitløk skal det være i Marty me Tofu? Sto ikke i oppskriften….
Beklager! Jeg bruker 3 fedd i oppskriften. Har skrevet det inn nå!